Gündem AK Partili Ünal'dan önemli açıklamalar

AK Partili Ünal'dan önemli açıklamalar

Paylaş
AK Partili Ünal'dan önemli açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Ünal'ın açıklamalarında satır başları...

15 Temmuz'un bundan sonraki nesillerin zihinlerinde de yer etmesi için bu anma etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'u nasıl okuyorlar açıkçası şaşkınlık içindeyiz. Biz sokakta yok edilmek istenen demokrasimizi 15 Temmuz gecesi kurtardık.

Biz Gezi'de bir şey yaşadık. Onbinlerce insan sokağa çıktı. Bunun üzerinen CHP 20 milyonun üzerinde oy almış hükümetin meşruiyetini sorgulamaya açtı.


81 İLDE ETKİNLİK


15 Temmuz'da 81 ilde etkinliklere katılacağız. Anma etkinlikleri Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleşecek. AK Parti olarak o gece verdiğimiz mücadelenin ir parçası olarak anma törenlerimizi gerçekleştireceğiz.

Etkinliklerimizi planladık. 11 Temmuz günü etkinliklerimize başlıyoruz. Bu takvimi sizinle 7 Temmuz'da paylaşacağız.

O gece biz TBMM'de olacağız. O gece direnişin sembolü olan bütün mekanlarda olacağız. O gece uyumayacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz.

(CHP'nin mühürsüz oyları AİHM'e götürmesi) CHP'nin adalet arayışı adalet arayışı değil. AİHM'e başvurusu AİHM'e başvuru değil. Farklı sorun alanlarında yeni krizler üretmek, sorundan beslenen bir siyasetin parçası olmak. AYM'nin verdiği karar açıktır. AİHM'in vereceği karar da açıktır.

(Adalet yürüyüşünde provokasyon için önlem) Orada yürüyüşe katılan her vatandaşımızın can güvenliği bizim için önemlidir. Amaçları ne olursa olsun devletimizin onların can güvenliğini sağlaması önemlidir ve İçişleri Bakanlığımız gerekli önlemleri alıyor ve almaya devam ediyor. Bu yürüyüşün güven içinde devam etmesini hükümetimiz sağlıyor. Maalesef CHP sözcülerinin açıklamaları bizi şaşırtmaya devam ediyor.