Gündem AK Partili vekilden 'Nuh'un Gemisi' serzenişi!

AK Partili vekilden 'Nuh'un Gemisi' serzenişi!

Paylaş
AK Partili vekilden 'Nuh'un Gemisi' serzenişi!

AK Partili vekilden 'Nuh'un Gemisi' serzenişi!

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır, Nuh’un Gemisiyle ilgili tartışmalar hakkında, "Dünyanın en önemli inanç merkezinin Türkiye’de ve Ağrı Dağı’nda olması bizden bir şey mi eksiltir yoksa bizi dünyaya mı tanıdır?" dedi.

Haberin Devamı

Alır, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı Dağı’nın dünyaca kutsal sayıldığı ve Nuh’un Gemisinin burada olduğuna dair tüm dinlerin onayladığı ve bilim
çevreleri tarafından yaygın bir kanaat olduğu gerçeğinin 26 Nisan 2010’da Hong Kong’da yapılan toplantıda bir kez daha teyit edildiğini ifade etti.

Anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle katılamadığı toplantıda; Türk ve Çin araştırmacıların Ağrı Dağı’nda yaptığı inceleme ve araştırma sonucunda, geminin kalıntılarına rastladıkları ve elde ettikleri bulgular üzerinde yaptıkları testlerin bunu doğruladığını belirten Alır, şunları kaydetti:

"Bu çalışmanın özeti, Nuh’un Gemisinin kalıntılarının Türkiye’de ve Ağrı Dağı’nda olduğudur. İster bilimsel, ister dinler, isterse de efsaneler açısından bakalım, dünyada insanların çoğu Nuh Tufanının ana merkezinin Türkiye olduğu ve Nuh’un Gemisinin Türkiye’de ve Ağrı Dağı’nda olduğunu söylüyor. Dünyanın en önemli inanç merkezinin Türkiye’de ve Ağrı Dağı’nda olması bizden bir şey mi eksiltir yoksa bizi dünyaya mı tanıtır? Ülkemiz için bir hazine mi? Bizi dünyaya tanıttırmaz mı, bize turist çekmez mi? Bu hazinemize neden sahip çıkmıyoruz?

Haberin Devamı

Toplantının neden Hong Kong’da yapıldığı, bu işle neden Hristiyan Cemaatinin ilgilendiği sorgulanıyor. Ağrı Dağı’nı mı söküp götürecek, gemiyi mi alıp götürecek? Neden Asya’nın Himalayalar, Avrupa’nın Alp Dağları, Yunanistan’ın Olimpos Dağı var da dünyaca kutsal kabul edilen Ağrı Dağı olmasın? Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisini Van Canavarı esprisiyle karşılaştırmak ne kadar doğrudur?"