Siyaset AK Parti'nin seçim aracına yumurta
Paylaş
AK Parti'nin seçim aracına yumurta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitinginde yaşanan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesi, Zonguldak'ta protesto edildi

Zonguldak Demokrasi Platformu’nun Madenci Anıtı önünde düzenlediği eylemde, CHP Zonguldak 1’inci sıra milletvekili adayı Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Osman Haberal ile bazı partilerin temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

Haberin Devamı

Kalabalık, ’Her yer Hopa, her yer direniş’, ’Katil devlet hesap verecek’, ’Faşizme karşı tek yol devrim’, ’Metin’in katili Tayyip Erdoğan’, ’Metin Lokumcu onurumuzdur’ şeklinde sloganlar attı. Eyleme katılan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Öğrenci Kollektifi üyesi öğrenciler ise, ’Metin Lokumcu ölümsüzdür, tek yol sokak, tek yol devrim’ yazılı pankart açtı.

Hopa’daki olaylarda kalp krizi geçirerek ölen Metin Lokumcu anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, basın açıklamasını okudu.

Üniversite öğrencileri, eylem sırasında yanlarından geçen AK Parti’nin seçim minibüsünü ıslıklarla protesto etti. Metin Lokumcu’nun Hopa’da kapı komşusu olduğu ileri sürülen öğrencilerden Tanju Altunkaya ise, yanlarından geçen AK Parti’nin başka bir seçim minibüsüne tekme ve yumruk attı. Bir platform üyesinin Altunkaya’ya tepki göstermesi üzerine ise tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Platform üyesi ile öğrenciler arasındaki arbede, araya giren diğer eylemciler ve polis tarafından büyümeden önlendi. Tartışmalar sırasında Altunkaya, yine yanlarından geçen AK Parti’nin başka bir seçim aracına da yumurta attı. Polisin araya girmesiyle üniversite öğrencileri sakinleştirilirken, kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)