Siyaset AK Parti'ye üye çıkan CHP'lilerden tepki
Paylaş
AK Parti'ye üye çıkan CHP'lilerden tepki

Manisa'da AK Parti'ye üye olduğunu öğrenen CHP'liler, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak kayıtlarının silinmesini istedi

AK Parti’ye dilekçe veren beş kişinin arasında bulunan CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Sertaç Yüksel, sahtekarlık yapıldığını iddia ederek, "Tamamen sahte belge düzenleyerek üye yaptılar" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hem CHP, hem AK Parti genel merkezlerine gönderdiği ve iki partiye aynı anda üye olanların listesi, Manisa’da karışıklığa neden oldu. CHP Genel Merkezi’nden Manisa Teşkilatı’na gönderilen listede merkezde 298, il genelinde ise 1000 üyenin aynı anda hem CHP’ye hem AK Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı. AK Parti’ye kayıtlı olduğunu öğrenen aralarında CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Sertaç Yüksel’in de bulunduğu 5 kişi, bugün AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’na giderek, var olduğu belirtilen üye kayıtlarının silinmesi için dilekçe verdi. Tadilat nedeniyle sadece çalışanların bulunduğu binada CHP’lilerin dilekçelerini sekreter aldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Tonguç ile telefonda görüşen Yüksel, yapılanın yolsuzluk olduğunu iddia etti. Yüksel, dilekçeleri teslim ederek üye kayıt formlarını görmek istediklerini söyledi.

CHP binasında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Sertaç Yüksel, hayatında hiçbir zaman AK Parti binasına gitmediğini ve üye olmasının mümkün olmadığını belirtti. Üye formlarının AK Partililerce bulunamayacağını savunan Yüksel, "İl merkezinde 298 kişinin bilgileri dışında AK Parti’ye üye olduklarını öğrendik. Yargıtay kanalıyla bu liste bize ulaştı. İçlerinde benim gibi yöneticilerin de bulunduğu bu listedeki 298 kişinin üyeliği tamamen sahte belge düzenlenerek yapılmıştır. AK Parti’ye üyeliğimiz söz konusuysa, bir üye formumuz olması gerekiyor. Üye formlarımızı istedik. İmzalarla kendi imzalarımızı karşılaştıracağız. Muhtemelen üye formlarımız da bulunamayacak. Bunun gereği olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, bu sahtecilik hakkında yasal işlem başlatacağız" diye konuştu.

CHP üyeliğinin düştüğünü belirten Yüksel, "Belli başlı tanıdıkları muhtarlardan erişebildikleri kimlik bilgileriyle üye yazabilirler. Türkiye genelinde 63 bin gibi ciddi bir rakama ulaştı. İçlerinde il genel meclis üyeleri, il başkanları, ilçe başkanlarının akrabaları olan kişilerin kaydı çıktı. CHP’den başka hiçbir partiyle alakası olmayan binlerce insanın kaydı var" dedi.


İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı