Siyaset "AK Parti'yi hazmetmek zorundasın"
Paylaş
"AK Parti'yi hazmetmek zorundasın"

"AK Parti'yi hazmetmek zorundasın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kim ne yaparsa yapsın, hangi senaryoyu hazırlarsa hazırlasın, bu ülkenin geleceğini karartmak için hangi hukuk dışı oluşumun içinde olursa olsun bunlara prim vermeyecek, bunlara taviz vermeyecek, bunlar karşısında boynumuzu asla ve asla bükmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Sakarya’da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, tören alanındakilerin, "Romanların senden bir isteği var" şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan, "Ben isteklerin hepsini aldım. Siz onları bilmiyorsunuz. İsteklerin hepsini aldım, kitabını bile yazdım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Kim ne yaparsa yapsın, hangi senaryoyu hazırlarsa hazırlasın, bu ülkenin geleceğini karartmak için hangi hukuk dışı oluşumun içinde olursa olsun bunlara prim vermeyecek, bunlara taviz vermeyecek, bunlar karşısında boynumuzu asla ve asla bükmeyeceğiz. Çünkü milletin emaneti kutsaldır. O emanete uzananlara aziz milletimiz o yüce iradesiyle yüce ferasetiyle yüce dirayetiyle gereken cevabı her zaman verdi, verir, bundan sonra da verecektir. Biz bir olacağız, bütün olacağız, birliğimizi, bütünlüğümüzü, beraberliğimizi en önemlisi de kardeşliğimizi muhafaza edecek ve Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara taşıyacağız."

Haberin Devamı

Türkiye’yi çok güzel günlerin beklediğini, 7 yılda Türkiye’nin çehresinin, kaderinin makus talihinin değiştiğini söyleyen Erdoğan, milletin desteğiyle Türkiye’nin çok daha fazlasını göreceğini ifade etti.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, şunları söyledi: "Oynanan oyunları lütfen iyi görün, üretilen senaryoları lütfen iyi anlayın. Kışkırtmalara, tuzaklara gelmeyin. Karamsarlık, kötümserlik pompalayan odakların tuzağına düşmeyin. Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlerin, Türkiye’yi kutlu yolculuğundan, refahtan, huzurdan, istikrardan alıkoymak isteyenlerin provokasyonlarına asla ve asla boyun eğmeyin. Sağduyuyla, soğukkanlılıkla, birlik ve beraberlik, kardeşlik içinde tüm engelleri aşarız. Tarihte bunu defalarca yaptık, yine yaparız, yine başaracağız ve Türkiye’yi dünyada hak ettiği konuma yine taşıyacağız."

"AK PARTİ’Yİ HAZMETMEK ZORUNDASIN"

Erdoğan, 30, 40, 50 yıldır her fırsatta tezgaha sürülen kirli oyunların şimdi Hükümet vasıtasıyla açığa çıkarıldığını belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti: "Bizden önceki bazı liderlere kurulan tezgahlar bize kurulmak isteniyor. Bayat demiyorlar, çürümüş, kokmuş demiyorlar. İnsan biraz yenilikçi, reformcu olur. Çağı, dünyayı takip eder. Bir kaç tane bakıyorsunuz köşe yazarı var. Bir araya geliyorlar, ondan sonra kendilerine göre bir komplo teorisi... Nedir? ’Sivil dikta’, ’sivil faşizm’, ’tek parti iktidarı’, ’tek parti faşizmi’ gibi böyle saçma sapan bazı şeyler uyduruyorlar. Arkada da vagonlar var onlar da onların peşine takılıveriyor beraberce ülkede halkın iradesine gem vurmak istiyorlar. Onlara sesleniyorum: Siz köşenizde egemen olabilirsiniz ama benim milletime egemen olamazsınız. Şunu bilesiniz ki eğer benim milletim tek başına bir iktidar yetkisi veriyorsa ona kimsenin de gölge düşürmeye hakkı yoktur. Son zamanlarda bazı gazetelerde görüyorsunuz. Şurada, burada ortaya çıkan son gelişmeler... Ne tür oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Ne tür hazımsızlıklar olduğunu görüyorsunuz. AK Parti’yi beğenmiyormuş. Beğenmeyebilirsin ama AK Parti’yi hazmetmek zorundasın. Demokrasi bu, ileri demokrasi bu. Farklı arayışlar içerisinde olamazsın eğer demokrasiye inanıyorsan. Ama demokrasiye inanmıyorsan o zaman adam gibi çıkarsın ’Benim demokrasi diye bir derdim yok’. Eee o zaman... Neden yanasın onu açıklarsın. Darbeden yana mısın? Çıkarsın onu açıklarsın. Çık adam gibi açıkla. Gizli kapılar arkasında bu iş artık kalmıyor. Bir gün bunların hepsi ortaya çıkıyor. Artık yok böyle bir şey filan. Çıkıyor, çıkıyor. Bundan sonra kim bilir neler çıkacak?"

Haberin Devamı

"ZEYTİNYAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKIYORLAR"

Haberin Devamı

Bazı köşe yazarlarına dikkat ettiğini, 30 yıl önce atılan manşetlerin aynısının bugün yeniden atıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Burası çok ilginç. Merhum Menderes’e, merhum Özal’a yaptıklarının aynısını bugün bir kere daha yapıyorlar. Hiçbir planları, projeleri, hiçbir alternatifleri yok. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını beğenmeyebilirsin ama şu yapılanlara bak yaa... Eline, diline dursun yaa... Şunları bir gör. 7 senede bu ülkede neler oldu, bunları bir gör. Türkiye’nin dünyadaki kazandığı itibarı bir gör. Yok. Tayyip Erdoğan’ın arkadaşlarının artık boyuna, posuna mı takıyor kafayı, yaşam şekline mi takıyor kafayı bilemiyorum. Ama her zaman söylüyorum alışacaklar. Bunlar yapılanı bozmaktan, yapılanı yıkmaktan başka hiçbir becerileri olmayan ama zeytinyağı gibi üste çıkıp, yıkıcılıkla suçlayacak kadar da pervasızlar." Başbakan Erdoğan, işlerine bakacaklarını, yapıcı olacaklarını belirterek, "Onlar kaos üretecekler biz inadına istikrar diyeceğiz. Onlar kötümserlik, karamsarlık üretecekler biz inadına umut diyeceğiz. Onlar ihanet, hıyanet diyecek biz inadına milli birlik, beraberlik diyeceğiz. Biz kardeşlik diyeceğiz, gönül köprüleri kuracağız. Onlar milletin egemenliğini gasp etmek için senaryolar üretecek biz inadına inadına demokrasi, huzur, özgürlük diyeceğiz, büyük Türkiye diyeceğiz. Bizim farkımız bu" diye konuştu.

Haberin Devamı

"AK PARTİYE ZARAR VEREMEYECEKSİNİZ"

Başbakan Erdoğan, bugün Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu’nu açtıklarını belirterek, bunun bir inançla ve kararlılıkla gerçekleştiğini ifade etti. Dağları "Ferhat" gibi delerek "Şirin"e ulaştıklarını belirten Erdoğan, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi tünellerini açtıklarını söyledi. Devleti öne çıkaran değil, insanı öne çıkaran bir yönetim anlayışını getirdiklerini anlatan Erdoğan, bunu her geçen gün daha ileriye götürdüklerini ve götüreceklerini bildirdi.

Bu arada, alanda bulunan bazı Roman vatandaşların tezahürat yaparak, taleplerini belirtmeleri üzerine Erdoğan, "Roman kardeşlerim, biz de sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah, yanılmıyorsam Mart ayında İstanbul’un en büyük salonunda Roman kardeşlerimizle büyük bir toplantı yapacağız. Büyük bir ihtimalle Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda olacak" diye konuştu. Erdoğan, ziyaret ettiği ülkelere ve Türkiye’ye gelen yabancı konuklara da değinerek, "Bölgemizi kucaklayan tüm komşu ülkelerle ilişkilerimizi maksimum düzeye çıkarmayı hedefleyen küresel ve bölgesel politikalarımız, bizi yerel çalışmalardan asla ve asla alıkoymuyor, alıkoyamaz" dedi.

Aynı anda ABD ile model ortaklığı uygulamaya koyduklarını ve Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerine kararlılıkla devam ettiklerini, hem de İstanbul’da son derece görkemli modern bir mimariyle inşa edilen Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu açtıklarını belirten Erdoğan, "Bizim vizyonumuz çok geniş. Ufkumuz çok büyük. Türkiye’ye, Sakarya’ya yakışan budur" şeklinde konuştu. Büyük düşünmek, büyük adımlar atmak, Türkiye ile birlikte, milletle, devletle büyük hedeflere doğru koşar adım ilerlemek zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, son 7 yılda Türkiye’nin kronik meselelerini çözdüğünü, ekonomide, iç ve dış politikada ve demokratikleşmede kendisine bambaşka bir yer edindiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bize artık duraklamak, yavaşlamak yakışmaz. Biz ufkumuzu daraltamayız, biz Türkiye’ye hayal kırıklığı yaşatamayız. Biz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma hedefinden vazgeçemeyiz. Biz Ankara’ya takılıp kalamayız. Ankara’daki sonu gelmez, millete hiçbir fayda sağlamaz tartışmalarla vaktimizi heba edemeyiz. İşte onun için milli birlik ve kardeşlik projesi dedik. Onun için demokratik açılım süreci dedik. Onun için 72 milyon vatandaşımızı kucakladık ve kucaklıyoruz. Ankara’dan bakarak Türkiye’nin tamamını göremezsiniz. Ankara’da oturarak Türkiye’nin dertlerine çare bulamazsınız." Başbakan Erdoğan, dün Elmadağ rampaları viyadüklerinin açılışını yaptıklarını anımsatarak, ancak sadece 5 tane televizyon kanalının bunu verdiğini bildirdi. Diğer kanalların ise yayımlamadığını ifade eden Erdoğan, "Onlar spekülatif bir olay olsa hepsi ’şok şok şok’ diye bu şekilde verirler. Niye? AK Parti iktidarına nasıl zarar verecek, dertleri bu. Ama veremeyeceksiniz. İşte millet burada. Üç tane, 5 tane fotoğraf karesiyle bu işi çözemezsiniz. Millet burada. Diyorum ki bir de hayra eliniz dokunsun. İşte bugün Bozüyük-Mekece-Adapazarı Sakarya yolunun açılışını millete izlet. Bugün kar, bora demiyor açılış yapılıyor. Bunları da göster. Niye, dert başka" diye konuştu.

Alandakilerin, "Sakarya seninle gurur duyuyor" şeklinde tempo tutmaları üzerine Erdoğan, "Biz de Sakarya ile gurur duyuyoruz. Ama inşallah Sakarya artık Anadolu’nun saf çocuğu değil, ben buna inanıyorum" dedi.

"Biz dertliyiz" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz milletin derdiyle hem dert olmuş bir partiyiz. Biz Ankara’da millete, memlekete hiçbir fayda sağlamayan polemiklerle bu milletin vaktini, emanetini heba edemeyiz. Bizim bir acelemiz var. On yıllardır yapılmayanları yapmak için görev başındayız. Onun için kar, bora, fırtına demeden yola devam ediyoruz. On yılların ihmalini, vurdum duymazlığını, sorumsuzluğunu telafi etmek için iş başındayız. ’Yol medeniyettir’ dedik. En medeni bir Türkiye’ye yakışan ne ise onu yapacağız. Onun için bunların adımlarını atıyoruz. Bizim durmak dinlenmek ve mola vermek gibi bir lüksümüz yok. Kalkıyorlar her üç cümlelerinden birinde yıkıcı yaftasını vuruyorlar. Gitsinler Elmadağ’a ölüm rampalarının yapıldığını görsünler. Gelsinler Bilecik’e ölüm virajlarının nasıl hayat virajlarına döndüğünü görsünler. Gelsinler Sakarya’ya, bugün açtığımız okulları görsünler. Eğer vicdanlarıyla düşünürlerse bu hükümete, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na yıkıcı dedikleri için, vicdanları eminim ki sızlayacaktır."

Erdoğan, 7 yılda Türkiye’de ulaşım alanında 27 milyar lira harcayarak 11 bin 400 kilometre yol yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede kimin yıktığını, kimin yıkılanı görmezden geldiğini, kimin ne yaptığını, imar ettiğini, inşa ettiğini benim milletim çok iyi biliyor" diye konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kurdelayı keserek okulların açılışını gerçekleştirdi.

Bu arada, okul yaptıran hayırseverlerden birinin kızının, "Babamdan bir okul daha isteyin" demesi üzerine Başbakan Erdoğan, hayırseverden bir okul daha yaptırmasını istedi.

Murat Muratoğlu / AA