Ekonomi Akbank'ın 'Global' başarısı

Akbank'ın 'Global' başarısı

Paylaş
Akbank'ın 'Global' başarısı

Saygın finans dergisi Global Finance'in anketinde Akbank yine liste başı oldu

Akbank, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance’in değerlendirmesinde 6’ncı kez üst üste “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Merkezi New York’ta bulunan Global Finance Dergisi’nin 22 ülkede düzenlediği “Orta ve Doğu Avrupa’da Gelişmekte olan Piyasaların En İyi Bankaları 2010” anketinden de “Türkiye’nin En İyi Bankası” olarak Akbank çıktı

Derginin değerlendirmesinde bankalar, varlıklarındaki büyüme, kârlılık, stratejik ilişkiler, müşteri hizmetleri, rekabetçi fiyatlama ve yenilikçi ürünler gibi kriterlerdeki başarılarına göre değerlendiriliyor.

17'NCİ YIL

Global Finance editörleri tarafından, sektör analistleri, danışmanlar ve kurumsal yöneticilerin katkılarıyla yapılan değerlendirme sonucunda, Akbank, belirtilen kriterlerdeki başarılı performansı nedeniyle, bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen değerlendirmede, “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Ödüle ilişkin bir açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank’ın müşteri odaklılığı, yaygın şube ağı, modern risk yönetimi ve taviz vermeden sürdürdüğü en üst düzey bankacılık hizmetleriyle bu ödüle layık görüldüğünü belirterek şunları söyledi:



“Dünyanın en prestijli finans dergilerinden Global Finance tarafından verilen “Türkiye’nin En İyi Bankası Ödülü” dünya ekonomisinin çalkantıda olduğu bu zorlu dönemde izlediğimiz net ve tutarlı stratejinin başarısının teyidi oldu. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri sunmak için yatırım yapmaya, aktif kalitemizden, finansal performansımızdan ve etkili risk yönetiminden ödün vermeden Türk ekonomisine sürekli destek sağlamaya devam ediyoruz. Aldığımız prestijli ödüller bizi gerçekten gururlandırıyor; uzun vadeli stratejimizin ve Türkiye için sürdürülebilir değer yaratımına verdiğimiz önemin doğruluğunu teyit ediyor. Başarımızda büyük pay sahibi olan yetkin ve işinde uzman çalışanlarımıza, müşterilerimize, hissedarlarımıza ve diğer paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Akbank, derginin Orta ve Doğu Avrupa’da Gelişmekte olan Piyasaların En İyi Bankaları araştırmasında 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında da Türkiye’nin En İyi Bankası seçilmişti.

Dünyada 158 ülkede yayınlanan Global Finance Dergisi, 2009 yılında Akbank’ı Türkiye’nin “En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” ve “En iyi Döviz İşlemleri Bankası” ödüllerine de layık görmüştü.

Akbank, 2010 yılında kazandığı “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü Ekim ayında Washington’da düzenlenecek törenle alacak.

2

Haberin Devamı