Siyaset Akbil mahkemeye taşınıyor
Paylaş
Akbil mahkemeye taşınıyor

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, akbillerin yerine düşünülen manyetik sisteme geçiş kararını mahkemeye taşıyacaklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Akbil yerine düşünülen manyetik sistem ve 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde hile yapıldığı iddiasıyla Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Vecdet Öz'ün açtığı davaya ilişkin Öz'le birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Berhan Şimşek, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin oylarını hileyle geçersiz saydığı iddiasıyla Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan hakkında bir dava açıldığını ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın görevden alındığını belirterek, “Türkiye ilk defa olarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun ötesinde bir mahkemede dava açıldı. Yine Türkiye'de ilk defa bir İlçe Seçim Kurulu Başkanı görevden alınmıştır“ dedi.

CHP BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNİ GERİ İSTEYEBİLİR

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Vecdet Öz ise Adli Tıp Kurumu’nda görevli olduğunu ve delilleri tek tek ortaya çıkardıklarını söyledi.

Beylikdüzü’nde seçimi 320 oyla kaybettiklerini anlatan Öz, “Fark az görünüyor ama 15-20 bin oy fazlamız vardı. Bu oyların hepsi götürüldü. İddia ediyorum AK Parti’nin aldığı oyun yüzde 15'i bu şekilde oldu“ dedi.

Öz, mahkeme kararı leyhlerine sonuçlandığı takdirde Beylikdüzü Belediyesi’ni geri isteyeceklerini söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek akbil yerine düşünülen manyetik sistemle ilgili de bir açıklama yaparak, akbil yenilemelerinde 10 lira alındığını iddia etti.

Şimşek, "Bu sistem şimdilik sadece indirimle olan öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü ve engelliler için değiştirilecek. Bunu da Karaköy, Hasanpaşa ve Topkapı'da değiştiriyorlar.

BELEDİYENİN KASASINA 70 MİLYON GİRECEK

Yani buraların yakınında oturmayan bir kişinin akbil değiştirmeye gitmesi için 4 lira yol parası vermesi gerekiyor. Akbilin depozitosu 6 lira. Değişime giden kişiye sadece 2 lira kalıyor.

Basit bir hesapla, bu yeni sisteme geçişle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına 70 milyon lira girecek. İndirimlisi böyleyse diğer vatandaşların akbilleri değiştiğinde kaç para alacaklar kim bilir?“ şeklinde konuştu.

"KADİFE ELDİVENLER HALKIN CEBİNDEN PARA ÇIKARTMAK İSTİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin web sayfasında böyle bir kararın alınmadığına dair bir yazı konulduğunu hatırlatan Şimşek, CHP'den bir kişinin Karaköy'deki İETT binasına gittiğini ve engelli akbili için 10 lira depozito istendiğini öğrendiğini söyledi.

Akbil sisteminin neden değiştirilmek istendiğini anlayamadığını belirten Berhan Şimşek, eline bir akbil alarak “Bunu değiştirince ne oluyor. Ne oluyor size söyleyeyim.

Vatandaşın cebinden fazladan para çıkıyor. Kadir Topbaş, kadife eldivenlerini giymiş. Kadife eldivenleriyle halkın cebinden para çıkartmak istiyor“ diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, manyetik sisteme geçişle ilgili karar kendilerine ulaştıktan sonra mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.

Murat DELİKLİTAŞ-Uğur CAN /İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı