Gündem Akbil sistemi değişiyor

Akbil sistemi değişiyor

Paylaş
Akbil sistemi değişiyor

İstanbulların toplu taşıma araçlarında seyahat etmek için kullandıkları akbillerin yerine manyetik kartların kullanılacağı sisteme geçilecek

Daha önce 31 Temmuz olarak duyurulan 60 yaş üstü kartlarda ise kart değişim noktalarında yaşanan yoğunluk sebebiyle bu süre eylül ayının sonuna kadar uzatıldı.

Bu yoğunluklar ile ilgili sorularımızı cevaplayan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı'nın Basın Danışmanı Ömer Bildirici, "Yaşlılık kartı almak isteyen vatandaşların bu noktalara gelmelerine gerek yok. İnternetten başvuru yapmaları halinde biz vatandaşlarımızın kartlarını ev adreslerine postalıyoruz" dedi.

Buna rağmen kartlarını kendisi almak isteyen vatandaşları da dikkate aldıklarını belirten Bildirici yoğunluk yaşamaması için değişim süresini 30 Eylül'e kadar uzattıklarını söyledi.

BÜTÜN AKBİLLER DEĞİŞECEK

Temmuz veya Eylül ayı sonuna kadar akbillerini değiştirmek zorunda olan öğrenciler, öğretmenler, yaşlılar ve engelliler dışında akbildiğer vatandaşlar ise İETT'den ilgili duyuru yapılıncaya kadar akbillerini kullanmaya devam edebilecekler.

Haberin Devamı