Siyaset Akdağ: Halktan özür dilesin
Paylaş
Akdağ: Halktan özür dilesin

Akdağ: Halktan özür dilesin

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Genel Kurulunda yaşanan gerginliğe MHP’li Osman Durmuş’un "talihsiz açıklamalarının" neden olduğunu savunarak, "Bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar, bu beyanlardan sadece AK Partililer’in, Recep Akdağ’ın, Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, bütün millet, bundan ileri derece de rahatsız olmuş durumdadır, bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı’nda medya kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelen Akdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Siz sakin kişiliğinizle tanınıyorsunuz ama TBMM Genel Kurulu’nda dün yaşanan kavgada sizi de gördük. Orada neler yaşandı?" sorusu üzerine Akdağ, bunların hiç yaşanmamasını hem kendisinin hem de partisinin çok arzu ettiğini söyledi.

Akdağ, "Olaylar hepimizi çok üzmüştür. Özellikle bir Meclis İdare Amirinin orada resmen darp edilmesi, kendisine kafa atılması, yumruk atılması çok talihsiz bir şey olmuştur" dedi.

Meclis idare amirlerinin bu çeşit gerginliklerde araya girerek gerginliği önlemeye çalıştıklarını ifade eden Akdağ, "Konya milletvekilimiz Orhan Erdem bey gerçekten ciddi bir darbe almış durumdadır. Bu sebeple dün gece hastaneye yatırılarak takip edilmeye başlanmıştır. Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GERGİNLİĞİN SEBEBİ OSMAN DURMUŞ’UN TALİHSİZ AÇIKLAMALARIDIR"

Sağlık Bakanı Akdağ, bu tip gerginliklerin hiç olmamasından mutlu olacaklarını ifade ederek, "Bu gerginliğin temelindeki sebep çok açıktır. Bu gerginliğin sebebi Sayın Osman Durmuş’un talihsiz açıklamalarıdır" şeklinde konuştu.

Osman Durmuş’un 7 yıl içinde defalarca eleştirileriyle karşılaştığını bu eleştirilerin bir kısmının haksız, ölçüsüz, aşırı eleştiriler olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

"Hepsine de tahammül ettim. Hepsine sabrettim. Ancak dünkü durum çok farklı bir durumdu. Dün açıkça hepimiz için son derece önemli olan, Müslüman inancına sahip olanlar açısından önemli olan peygamberimizin ismi yine dinin gerekleri olarak düşünülen bir başka hususla bir araya getirilerek adeta alay edilircesine bir konuşma yapılmıştır. Müstehzi bir ifadeyle tahrik edilecek bir şekilde bu konuşma yapılınca da mecliste bu gerginlikler oluştu. Sayın Osman Durmuş’un ifadeleri ’Siz peygamber kabul edilen bir başbakanın eşini nasıl içeri almazsınız beyaz önlüklüler... Ben de sizin muayenehanelerinizi kapatayım da görün’ şeklinde ağza alınmayacak çirkin, bir çirkinlik numunesi olarak da tarihe mal olacak bir ifadedir. Ben ümit ediyorum ki ya bu kişinin kendisi ya da partisi bu talihsiz beyanlardan dolayı halktan özür diler. Yani bu beyanın sahibi veya bu beyanlara çanak tutanlar bu beyanlardan sadece AK Partililer’in, Recep Akdağ’ın, Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsız olduğunu mu zannediyorlar? Bütün halk, bütün millet, bundan ileri derece de rahatsız olmuş durumdadır. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir iş yapıldı. Bu gerginlikler de hiç olmasaydı çok daha iyi olurdu. Ümit ederim ki bundan sonra da bu kabil gerginlikler olmaz."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "Sayın Güldal Mumcu olaylardan sorumlu olabilir mi? Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Mumcu’ya olan tepkisine katılıyor musunuz?" sorusu üzerine Akdağ, TBMM’nin ortamını iyi bilmek gerektiğini, Mecliste milletvekilleri ile meclis başkanları, meclis başkanvekilleri arasında, yine aynı şekilde grup başkanlarıyla meclis başkanları arasında da birçok konuşmalar yapıldığını anlattı.

Haberin Devamı

Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu demokrasinin bir gereği ve son derece de normaldir. Bülent Arınç’ın, Başbakan Yardımcımızın Sayın Başkan ile aralarında nasıl konuşuldu, ne edildi, tabii ki ben tam bilmiyorum. Yaptığı bir uygulamanın yanlış olduğunu söylemesi tamamen demokratik bir davranış biçimidir. Bir kişiye bir baskı yapıldığı yok, bir zorlama yapıldığı yok. Onun için bunların abartılması son derece yanlış. Tam tersine biz orada milletvekili olarak bir saat Sayın Meclis Başkanvekilinin gelip oturumu yönetmesi için bekledik. İç tüzükte böyle bir şey yok. Orada o kadar milletvekilini bekletmeye kimsenin hakkı da yok ama ben şunu söylemeye çalışıyorum; böylesi bir gerginliğin elbette bundan sonra yaşanmaması hepimizin en büyük arzusudur."

Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ’Peygamber’ ifadesini kullanan eski AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Eser hakkında partiden ihraç edilme talimatı var? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Akdağ, "Onun için parti ne gerekiyorsa yapmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Akdağ, şunları kaydetti:
"Burada mesele şu; yanlış beyanı olan bir kişinin bu beyanından hareketle siz demin söylediğim şekilde konuşmalar yapamazsınız, buna hakkınız yok. Bundan bütün insanları, bütün halkı, bu ülkede yaşayan yüzde 99’u Müslüman olan insanları rencide edersiniz. İnsanların maneviyatı, inancı, kutsalları önemlidir. Bunlara saygı göstereceksiniz. Böyle ulu orta istihza eder gibi, alay eder gibi, bu konuları gündeme getiremezsiniz. Dünyanın neresinde bunlar yapılsa tepki alır, neresinde yapılsa insanlar buna razı olmaz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil."

Akdağ, "Gazetelerde fotoğraflarınızı görünce ne hissettiniz? Ceketiniz biraz sıyrılmış. Yine böyle bir tartışma olsa aynı şekilde davranır mısınız?" sorusuna "Fotoğraflara neyin yansıdığından daha önemli olan orada neyin olduğudur. Bir meclis idare amiri muhalefet partisine bağlı milletvekillerince resmen darp edilmiştir. Bunları konuşmak lazım. Yoksa ceket şuraya geldi, ceket şuraya gittilerle bunu konuşmamak lazım. Ortada somut olaylar var" şeklinde yanıt verdi.