Gündem Akdeniz fokuna işkenceyle ölüm

Akdeniz fokuna işkenceyle ölüm

Paylaş
Akdeniz fokuna işkenceyle ölüm

Bodrum'da karaya vuran dev Akdeniz fokunun, başına ve göğsüne av tüfeği ile ateş edilip, sivri bir cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı

Yalıkavak Beldesi Sporkent- 1 Sitesi Yöneticisi Muammer Aşan ile kaptan Üstün Mavi, dün saat 17.00 sıralarında sahilde buldukları ölü Akdeniz fokunu karaya çekip, belediyeye haber verdi.

Site sakinlerinin el arabasına koyarak yola kadar çıkardığı 1.80 metre boyunda 170 kilo ağırlığındaki dişi fok, belediye zabıta ekipleri tarafından teslim alındı.

Vücudunda çok sayıda ateşli silah yarası bulunan fok, belediyeye götürüldü. Dün gece Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (veterineri Fulya Massozzi tarafından yapılan ön otopside nesli koruma altında olan fokun baş ve göğüs kısmındaki çok sayıdaki saçma yarasından av tüfeğiyle ateş edildiği belirlendi.

ATEŞ EDİLDİKTEN SONRA DELİCİ BİR CİSİMLE VURULMUŞ


Bugün sabah saatlerinde Yalıkavak Beldesi'ndeki Animana Veteriner Tıp Merkezi'nde Massozzi tarafından daha kapsamlı otopsiye başlandı.

Otopside, fokun baş, boyun ve sağ omuz bölgesindeki 1'er santimetrelik beş yara izinden foka sadece av tüfeğiyle ateş edilmediği, sivri, delici bir cisimle vurulduğu da anlaşıldı.

FOKLARI KORUMA ALTINDAKİ BÖLGEDE SALDIRIYA UĞRADI

Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Akdeniz fokuna silahlı saldırının üzüntü verici olduğunu belirtti. Saruhan, “Saldırının denizde olduğu kesin.

Bölgemizde yaşayan Akdeniz foklarını korumak amacıyla Küdür Yarımadası'nı imara açmıyoruz. Akdeniz foklarının yaşama ve üreme alanı olan bölge, denizden ve karadan koruma altında.

Olayın koruma altındaki bir bölgede olması insanların gözlerinin ne kadar döndüğünü gösteriyor” dedi.

Öte yandan, öldürülen Akdeniz foku ile ilgili olarak Yalıkavak Jandarma Karakolu Kara ve Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de denizde araştırma başlattı.

Yaşar ANTER/Muğla (DHA)

2