Gündem Akdeniz Martısı iki haftalığına Antalya'da

Akdeniz Martısı iki haftalığına Antalya'da

Paylaş
Akdeniz Martısı iki haftalığına Antalya'da

Bembeyaz kanat altı ve simsiyah başlarıyla dikkat çeken 'Akdeniz Martısı' her yıl Mart ayında iki haftalığına Antalya'nın konuğu oluyor. Göç zamanı Antalya'dan İzmir'e giden Akdeniz martıları Boğaçay'da izlenebiliyor

Havaların ısınmasıyla güneyden kuzeye kuş göçü başladı. Antalya’da sosyal sorumluluk oluşumu ’Doğadabuan’ın kurucusu ve kuş gözlemcisi Çağlar İnce, yılda sadece iki hafta Antalya’da görülebilen Akdeniz Martısı’nı fotoğrafladı.

Haberin Devamı

Akdeniz Martısı’nın kentten sadece Mart ayında geçtiğini belirten Çağlar İnce, kalın gövdeli, ensesine kadar simsiyah, gaga ve bacakları kırmızı, kanatları bembeyaz ve kanat açıklığı 92-100 santimetreyi bulan müthiş güzellikteki bir kuş türü olduğunu söyledi.

Doğaseverlerin Akdeniz Martısı’nı Boğaçay’da gözlemleyebileceklerini belirten İnce, buradan Datça ve İzmir Kuş Cenneti Gediz Deltası’na göç ettiklerini kaydetti. ’Doğadabuan’ girişiminin, dünya genelinde giderek daha çok benimsenmeye başlanan ve topluma değer katmayı amaçlayan bir tür ’sosyal girişimcilik’ olduğuna değinen İnce, "Bir yandan doğa konusundaki farkındalığın artması için projeler üretirken, doğaya daha saygılı işletmelerin bulunduğu bir gelecek hayal ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin biyokültürel çeşitliliğinin korunması ve tanıtılması üzerine çalışmalar yürüten ve girişimleriyle çok sayıda ödül alan Çağlar İnce, kitap ve belgesel projeleriyle de toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Masal ve doğa eğitimi konularından yayınlanmış kitapları bulunan İnce’nin, Atlas, Buğday, Tempo gibi dergilerde yayınlanan çok sayıda makalesi okuyucuyla buluştu.

TRT’de yayınlanan ve Türkiye’nin yaban hayatını ele alan belgesel programı ’Henüz Çok Geç Değil’ belgeselinin de yapım ve sunuculuğunu üstlenen İnce, Antalya’nın endemik türlerini konu alan ’Beşi Bir Yerde’ belgeselinin de yönetmenliğini üstlendi.

Mehmet ÇINAR / DHA