Dünya Akdeniz'de mülteci faciası

Akdeniz'de mülteci faciası

Paylaş
Akdeniz'de mülteci faciası

Akdeniz'de mültecileri taşıyan bir geminin arızalanmasından sonra çıkan panik nedeniyle yaklaşık 273 kişi boğularak öldü

Tunus resmi haber ajansı TAP, yerel yetkililere dayanarak verdiği haberde, Tunus sahil güvenliğinin gemiden 570 kişiyi kurtardığını, panik içinde gemiyi terk etmeye çalışanlardan denize düşen 273 kişinin öldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

TAP, geminin mültecileri yasa dışı olarak Avrupa'ya taşıdığını ifade etti.

AKDENİZ'DE MÜLTECİ GEMİLERİNDEKİ PANİK

Akdeniz'de izdiham sonucu 273 kişinin öldüğü mülteci gemilerindekilerin, Libya'dan İtalya'ya kaçak olarak gitmeye çalışan kişiler olduğu bildirildi.

Tunus resmi haber ajansı TAP, Avrupa'ya gitmek için yola çıkan gemi filosunun, karşılaştıkları zorluklar üzerine Tunus sahillerine girdiğini duyurdu.

TAP, İtalya'ya gitmekte olan gemilerin Tunus'un Kerkene adasının 20 kilometre açıklarında sorunlarla karşılaştıklarını kaydetti.

Yetkililer, kurtarılan 570 kişiden çoğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, bu kişilerin büyük bölümünün Sfax'daki askeri kışlalara yerleştirildiğini, hastaneye kaldırılan kişilerden ise üçünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

(A.A.)

changeTarget("news_content");