Dünya Akdeniz'de yine trajedi: 700 göçmen sulara gömüldü

Akdeniz'de yine trajedi: 700 göçmen sulara gömüldü

Paylaş
Akdeniz'de yine trajedi: 700 göçmen sulara gömüldü

Akdeniz'de bir kaçak göçmen faciası daha yaşandı. 700'den fazla göçmeni taşıdığı belirtilen bir gemi battı. Şimdiye kadar 28 kişinin kurtarıldığı, arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi

Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 kaçak göçmeni taşıyan tekne battı. Teknedeki 700 kişinin tamamına yakınının kayıp olduğu bildirilen olayın, Akdeniz’de meydana gelen en büyük göçmen faciası olduğu belirtiliyor.

Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin Libya karasularında gece yarısı alabora olduğu bildirildi.

Başlatılan arama çalışmalarında şimdiye kadar 28 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre teknede 700'den fazla kaçak göçmen olduğu kurtarılanlar tarafından ifade edildi.

İtalyan sahil güvenlik yetkilileri geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Malta donanması da kurtarma çalışmasına destek verdiğini açıkladı. Kurtarma çalışmasına 20 gemi ve 3 helikopter katılıyor.

Teknenin Libya kıyılarından 96 kilometre, İtalya'nın Lempedusa adasının ise 193 kilometre açığında battığı belirtiliyor.

Times of Malta gazetesinin haberinde, göçmenlerin bölgeden geçen bir ticari gemiye seslenmeye çalışırken bir tarafa yığılması nedeniyle dengesi bozulan teknenin battığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, su sıcaklığının yüksek olması sayesinde (17 derece) umutlarını yitirmediklerini, yüzme bilen göçmenlerin hayatta kalabileceklerini belirtti.