Ekonomi Akfen'den Türkiye'nin en büyük tahvil ihracı

Akfen'den Türkiye'nin en büyük tahvil ihracı

Paylaş
Akfen'den Türkiye'nin en büyük tahvil ihracı

Akfen Holding 100 milyon liralık özel sektör tahvili ihraç edecek

BORÇLANMA DÖRT NALA

Haberin Devamı

Akfen Holding, 100 milyon lira ile Türkiye’nin en büyük özel sektör tahviline imza atacak. Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan Akfen Başkanı Hamdi Akın, “Bizi başka firmaların takip edeceğini düşünüyoruz. Bundan sonra özel sektör 5-7 yıllık borçlanmalara dört nala gidecektir. Türkiye’de siyasi bir risk görmüyoruz” dedi. Akın, tahvil arzı için 3-5 Mart arasında talep toplanacağını hatırlattı.

ENERJİDE KULLANACAK

Tahvilden elde edilecek gelirin ağırlıklı olarak enerji alanında kullanılacağını açıklayan Hamdi Akın, “Yapım aşamasında olan yaklaşık 700 milyon dolarlık bir enerji yatırımımız var. Elde edilen gelirin önemli bir kısmını bu alanda, bir kısmını da şirketin kendi yatırımlarında kullanacağız” dedi. Akfen, 2012 yılı sonunda 409 milyon euro yatırımla 278 Megawatt (MW) kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İKİ KUPAN ÖDEMELİ YÜZDE 11.55 FAİZLİ

Akfen tahvili yılda iki kere kupon ödemeli, minimum talebi 1.000 tahvil karşılığı 1.000 lira olacak. İlk kupon ödemesine 16 Kasım 2011 tarihli devlet tahvili baz teşkil edecek. Yıllık ek getiri oranı yüzde 2.5-3 olacak, nihai ek getiri oranı tahvilin satış süresi bitince ilan edilecek. Tahvilin yıllık bileşik faizi, mevcut faiz seviyesinde yüzde 11.55 olacak ve İMKB kot dışı pazarda 12 Mart’ta işlem görmeye başlayacak.

ÜSKÜP VE OHRİS'DE HAVALİMANI İŞLETECEK

TAV Havalimanları Holding’in tamamına sahip olduğu TAV Macedonia, Makedonya’da faaliyette olan Üsküp ‘Alexander the Great’ ve Ohrid ‘St. Paul the Apostle’ havalimanlarının işletmesini dünden itibaren 20 yıllık süreyle devraldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, ‘Alexander the Great’ için yolcu başına ücret tarifesi 17.5 euro, St. Paul için 16.2 euro olacak. Ayrıca 2009 yılında Alexander the Great 599 bin, St. Paul ise 36 bin yolcuya hizmet verdi.