Spor "Akigo"da ikinci devrenin en golcüsü Mehmet Akyüz

"Akigo"da ikinci devrenin en golcüsü Mehmet Akyüz

Paylaş
"Akigo"da ikinci devrenin en golcüsü Mehmet Akyüz

Spor Toto Süper Lig'de özellikle ikinci devredeki performansıyla dikkati çeken Mehmet Akyüz, Akhisar Belediyespor'un ikinci yarıda şu ana kadar attığı 11 golden 5'ine imza koydu.

Ligde ilk devreyi 25 puanla 9. sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, ikinci yarıda oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Ligde ilk 6 haftalık bölümde olduğu gibi ikinci devreye de 10 puanla başlayan Akhisar Belediyespor bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. İkinci yarının 6 haftalık bölümünde atılan gollerin 5’ini Mehmet Akyüz atarken, Uğur Demirok ve Niasse ikişer, Bilal Kısa ve Güray Vural da birer gol kaydetti.

Haberin Devamı

İlk devrede çok forma şansı bulamayan Mahmet Akyüz, özellikle ikinci yarıdaki performansıyla takımına büyük katkı verdi.

Akhisar Belediyespor formasıyla ilk golünü 16. haftadaki Sivasspor maçında atan Mehmet Akyüz, bu golle kariyerinde ilk Süper Lig golüne de Akhisar Belediyespor formasıyla ulaştı. Trabzonspor’a attığı 3 golle kariyerinde ilk kez "hat trick" sevinci yaşayan Mehmet Akyüz, Süper Lig’de bu sezon hat trick yapan ilk yerli oyuncu olmuştu.

Ligin ilk yarısında 2’si ilk 11 olmak üzere 9 müsabakada 310 dakika sahada kalan ve 1 gol kaydeden Mehmet Akyüz, ikinci devrede ise 6 maçın 5’inde ilk 11’de başladı. İkinci yarıda 409 dakika forma giyen Mehmet Akyüz, bu sürede 5 gol attı. Golcü oyuncunun Akhisar Belediyespor formasıyla 1’i kupa olmak üzere 7 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

Sakaryaspor altyapısında yetişen ve TKİ Tavşanlı Linyitspor’daki performansıyla dikkati çeken Mehmet Akyüz, sezon başında Beşiktaş’tan Akhisar Belediyespor’a transfer olmuştu.

Mehmet Akyüz: "Ligi en iyi sırada bitirmek istiyoruz"

Akhisar Belediyespor’un golcü oyuncusu Mehmet Akyüz, yaptığı açıklamada, takım olarak her şeyin yolunda olduğunu belirterek, "İyi mücadele ediyoruz ve bunun karşılığını da alıyoruz. Lig sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapıp, ligi en iyi sırada bitirmek istiyoruz" dedi.

Sezon başında takıma uyumda biraz geciktiğini kaydeden Mehmet Akyüz, "Adaptasyon sorununu aştıktan sonra takıma daha çok katkı vermeye başladım. Takım arkadaşlarımla uyumum çok iyi. Atacağım gollerle takıma katkı vermeyi sürdürmek istiyorum. Kalan haftalarda takımın başarısı için mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.

AA

MEHMET AKYÜZ İSTATİSTİKLERİ