Gündem Akıl almaz kaza: 1 ölü

Akıl almaz kaza: 1 ölü

Paylaş
Akıl almaz kaza: 1 ölü

Adana otobanında bir TIR kontrolden çıkıp orta refüj bariyerlerine çarptıktan sonra yandı; sürücü de alevler arasında can verdi

Adana otobanında bir kargo TIR'ı, kontrolden çıkıp orta refüj bariyerlerine çarptıktan sonra yandı. Olayda, alt geçit korkuluklarında asılı kalan TIR'ın sürücüsü Eyüp Gülpınar da yanarak can verdi.

Kaza, saat 15.30'da Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda Tarsus gişelerine 10 kilometre mesafede meydana geldi. Dün bir kargo şirketinin İstanbul Mahmutbey’deki aktarma merkezinden aldığı kargoları Adana’ya getirmek üzere yola çıkan TIR, görgü tanıklarının ifadesine göre, sağ şeritte giderken hızlı bir şekilde diğer şeritlere geçti, orta refüj bariyerlerine çarptı.

Çarpmanın hemen ardından çekici bölümü parçalanan TIR yanmaya başladı. Olay yerine sevk edilen Tarsus ve Adana itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Ancak TIR’ın şoförü yanarak can verdi.

FREN İZİNE RASTLANMADI

Kaza yerinde TIR’ın fren yaptığını gösteren tekerlek izine de rastlanmadı.

Kaza nedeniyle, Mersin ve Adana yönünde 4 şeritli otoyol, yaklaşık bir saat ulaşıma kapanınca, uzun araç kuyrukları oluştu. Söndürme çalışmalarının ardından 2 şeritten kontrollü olarak ulaşım verilmeye başlandı.

Şoförün tanınmayacak haldeki cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)


Haberin Devamı