Gündem Akılalmaz dolandırıcılık

Akılalmaz dolandırıcılık

Paylaş
Akılalmaz dolandırıcılık

Kapalıçarşı'daki iki döviz bürosunu, başında ve sonunda 100 dolar, arasında 1 dolar olan desteleri vererek 200 bin dolar dolandıran 1'i çocuk 3 kişi yakalandı

Kapalıçarşı'da bulunan döviz bürosuna14 Mayıs 2010 tarihinde gelen 3 kişi, 100 bin dolar bozdurmak istediklerini söylediler. Başında ve sonunda 100 dolar olan, aralarındaki paraların 1’er dolarlık banknotlardan oluştuğu 10 deste parayı veren bu kişiler, karşılığında 150 bin lira alarak uzaklaştılar.

Bu kişilerin aynı yöntemle 17 Eylül 2010 tarihinde yine Kapalıçarşı’da bir başka döviz bürosunu 150 bin Türk Lirası daha dolandırdıkları ortaya çıktı.

Bu dolandırıcılık sırasında şüphelilerden Tolga K.'nin kimliğini döviz bürosunda unuttuğu belirlendi. Bu kimlik ve güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, belirledikleri 3 zanlıdan ikisi olan ele başı Murat A. ve Tolga K. yakalayarak gözaltına alındı.

Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde işlemleri yapılan Murat A. ve Tolga K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Döviz bürolarından birinde bu kişilerden biri olan U.Ç’nin dolandırıcılık yaparken güvenlik kameralarınca görüntülendiği ortaya çıktı.

Kamera görüntülerinde U.Ç. döviz bürosuna giriyor, ellerindeki dolar destelerini veeznede bozduruyor. Ardından ellerindeki paralarla dışarı çıkıyor.

Ekipler tarafından her yerde aranan U.Ç. son olaydan sonra, payına düşen para ile aldığı öğrenilen "Mini Cooper" marka otomobili ile Gaziosmanpaşa'da yaşanan kısa kovalamacanın ardından yakalandı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemleri süren U.Ç.'nin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Mehmet AKTARAN/İSTANBUL (DHA)