Tamer Heper Akıllar karışık
HABERİ PAYLAŞ

Akıllar karışık

Ben yaklaşık birbuçuk yıllık evliyim. Ancak evlilik birliği huzur içinde geçmedi. Eşimin ailesi bu evliliği bozmak için elinden geleni yaptı ve neticede eşimi evden kaçırdı. Şimdi ayrı yaşıyoruz ve eşim eve dönmeyeceğini söylüyor. Ben evlenmeden önce taksitle bir daire almak için bir firma ile anlaşma yapmıştım. Ev 2011’de teslim edilecek. Şimdi eşim boşanmak istiyor ve ben de sonunda kabul edeceğim. Bu halde 2011’de teslim alacağım eve ortak olur mu? l U.M.

Şu aile ilişkilerini işte böyle karıştırdılar. Düşünebiliyor musunuz insan ailesi ile geçinemiyor, eş evden kaçmış buna karşın diğer eş malına sahip olabilme olamama endişesi içinde. Bu endişesi de yersiz değil, çünkü toplumun aklına ‘siz ortaksınız’ fikrini soktular. Bir kere kanunun getirdiği yeni sistem yanlış, ikincisi topluma verilen bilgi yanlış. Önce eşler ortak değil. Bunu sık sık tekrar ediyorum. Evlilik birliği içinde daha fazla mal edinen, daha az mal edinene, edindiği fazlalığın yarısı kadar borçlanıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Kabaca sistem böyle işleyecek. Tabiiki bir cümle ile bunu anlatmak mümkün değil. Ancak okuyucumun durumuna geleyim. Bir kere sözleşmeyi evlenmeden önce yapmış. Hatta bir kısmını da ödemiş. Şimdi boşanacaklar ve büyük bir ihtimalle de teslim boşanmadan sonraya denk gelecek. Bu durumda evlilik birliği içinde edinilmiş bir mal olmayacağı için bu evden bir hak yani bir para talebi de söz konusu olmayacak. Ancak bu konuda her daim akıllar karışık. Milletin aklını karıştırmaya da hiç kimsenin hakkı yok.

Çocuk zarar görür

Üç yıl önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım. Çocuğumuzun velayeti bana verildi, babaya nafaka bağlandı. Nafakaları almak için icraya vermiştim, önceleri icraya ödüyorken sonra elden ödeyeceğine söz verdi ve icrayı durdurdum. Sonra da ödemeyi kesti. Şimdi icrayı yeniden başlattım ama bu defa işi olmadığını ve piyasaya borçlu olduğunu öğreniyorum. Bu konuda ailesinden de hiç yardım görmedim. Dolayısı ile bu tarafla her türlü ilişkisinin kesilmesini sağlamak istiyorum. Bu mümkün mü? S.D.

Haberin Devamı

Babaya bağlanan nafaka borcu devam ediyor. Siz icradan yeniden tahsili talebinde bulunmuşsunuz dolayısı ile nafaka borcu ödenecek. Ödenmezse ne olur? Ödenmediği hallerde hapis cezası var. Onun için siz icradan takip edin. Sonra eski eşinizin muhtelif yerlere olan borcu da sizi ilgilendirmiyor. Çünkü nafaka borcu öncelikle ödenmesi gereken borçlardan. Dolayısı ile önce sizin nafaka ödenecek, kalırsa sair borçlar ödenecek. Yani sair borçları nedeni ile de endişe etmeyin. Geleyim ilişkinin koparılmasına. İşte buna imkan yok. Nafakasını ödese de ödemese de o kişi bu çocuğun babası. Bu ilişki sürecek. Burada ben en tehlikeli düşünceyi görüyorum. İki kişinin arasındaki ihtilafta çocuğu alet olarak kullanmak. Bunu asla yapmayın. Bu sözüm sade size değil, çocuğunu silah olarak kullanmayı düşünen diğer okuyucularıma. Bilin ki bundan ana ve babadan çok evlat zarar görür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder