Gündem Akıllara bu kare geldi

Akıllara bu kare geldi

Paylaş
Akıllara bu kare geldi

Şah Fırat Operasyonu'nda çekilen ve Türk askerinin bayrak dikmesini gösteren kare İkinci Dünya Savaşı'nın sembol fotoğrafını akıllara getirdi

Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'nde görev yapan askerlerin tahliyesi ve Süleyman Şah’ın alınması sonrası operasyon görüntüleri basınla paylaşıldı.

Boşaltılan bölgeden görüntü geçilmezken Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yeniden kurulacağı ve Süleyman Şah’ın naaşının defnedileceği ifade edilen Suriye’nin Eşme bölgesinden çok sayıda fotoğraf paylaşıldı.

Bu fotoğraflar askerlerin göndere Türk Bayrağı çektiği ve ardından selam durduğu görülüyor.

Operasyonla ilgili paylaşılan görüntüler arasında yer alan bazı kareler ise 2. Dünya Savaşı’nın akıllara kazınan fotoğrafını akıllara getirdi. Özellikle sosyal medyada bu benzerliğe vurgu yapılırken konu hakkında çok sayıda yorum paylaşıldı.

Iwo Jima Muharebesi’nde Joe Rosenthal tarafından çekilen ünlü kare Japon İmparatorluğu ile ABD arasında aynı isimli Japon adasında yaşanan savaşa ait.

Pasifik Okyanusu’ndaki bu küçük adada bulunan Suribachi tepesine dikilen bayrağını gösteren bu kare ABD’liler tarafından en çok bilinen ve en akılda kalıcı savaş fotoğrafı olarak tarihe geçti.

Bu kare öylesine popüler oldu ki binlerce kez yeniden basıldı. Ayrıca o yıl Pulitzer fotoğraf ödülü kazanan tek kare oldu.