Bilim - Teknoloji Akıllı TV’ler ile yapabilecekleriniz
Paylaş
Akıllı TV’ler ile yapabilecekleriniz

Kullandığımız cihazların her biri akıllanırken, televizyonların bundan geri kalması düşünülemezdi elbette. Akıllı televizyon kavramı uzun bir süredir hayatımızda. 2008 yılından bu yana başta Samsung olmak üzere hemen hemen tüm büyük TV markaları ürünlerine “akıllı” özellikler yerleştiriyor. Akıllı TV’ler artık sektörde standart hale geldi

Televizyonların akıllı olmasının ilk şartı İnternet’e bağlanabilmek. Bunun için televizyonlarda genelde Wi-Fi özelliği bulunuyor. Bu sayede televizyonunuzu kolaylıkla evinizdeki kablosuz ağa bağlayabiliyorsunuz. Bunun dışında televizyonların üzerinde Ethernet girişi de oluyor. Bu şekilde de İnternet bağlantısı sağlayabilseniz de bunun için televizyonun bulunduğu yere kablo çekmeniz gerekiyor. Bu nedenle, bu yöntem her zaman tercih edilmiyor.

Akıllı TV’ler İnternet’e bağlandıktan sonra önünüzde geniş ve hali hazırda sürekli gelişmekte olan bir dünya açılıyor. Farklı markalar, farklı işletim sistemleri ve farklıarayüzlerle kullanıcılara farklı uygulamalar sunuyor.

Televizyondan Daha Fazlası


Akıllı televizyonlar ilk çıktığında kullanıcılara akıllı telefonlardakine benzer bir deneyim sunmayı hedeflediler. Bu sebeple, örneğin Salerinin arayüzüne bakarsanız, Samsung telefonlarındakine benzer bir arayüzle karşılaştığınızı göreceksiniz.

Televizyonları sadece standart TV kanallarındaki yayınları gösterebilen cihazlar olmaktan çıkaran akıllı televizyon platformlarında Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarından Netflix ve YouTube gibi online video ve streaming hizmetlerine ve çeşitli oyunlara kadar geniş uygulama seçenekleri sunuluyor.

Saun Smart Hub adını verdiği çatı altında topladığı akıllı TV arayüzü günümüzde kendi alanındaki en gelişmiş ve zengin çözümler arasında bulunuyor.

Smart Hub


Saun tasarımı kullanıcılara içerikleri daha geniş ekranda sunacak şekilde geliştirildi.

Smart Hub’ın yenilenen arayüzünde uygulamalar ekranın alt kısmındaki hareketli sıraya yerleştirilmiş. Bu sayede ekranın geri kalanında kullanıcının işine yarayan özellikler büyük olarak görüntülenebiliyor.

TV sahiplerinin akıllı TV’ler için kullanım alışkanlıklarını takip eden Sa ve çeşitli oyunlar da Smart Hub bünyesinde var.

Smart Hub ayrıca sizin kullanım alışkanlıklarınızı da takip ederek, size uygun olabilecek uygulama önerileri yapıyor. Smart Hub’ın yenilenmiş arayüzünde ekranı ikiye ayırıp, bir yanda web tarayıcıyı kullanırken bir yanda da TV yayınlarını izlemek de mümkün.

Rift Rivals Fenerbahçe galip, Türkiye şampiyon!

Haberin Devamı