Ekonomi Akkuyu'da nükleere komisyon onayı

Akkuyu'da nükleere komisyon onayı

Paylaş
Akkuyu'da nükleere komisyon onayı

Türkiye ile Rusya arasında Akkuyu'da nükleer santral kurulması anlaşması muhalefete rağmen Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi

CHP’li üyeler itiraz etti

Haberin Devamı

Meclis Dışişleri Komisyonu’nda, Türkiye ile Rusya Hükümeti arasında Mersin Akkuyu’ya nükleer enerji santralı kurulmasına ilişkin anlaşma, muhalefetin itirazlarına rağmen Ak Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Komisyonun dünkü toplantısında Akkuyu’da santral kurulmasına CHP’li üyeler sert tepki gösterdi. “Bizi kobay olarak kullanacaklar” diyen CHP’li Şükrü Elekdağ, “Kurulacak nükleer santral Avrupa Birliği’nden lisans almamış. Rusya’da bile bu santral kurulmamış” diye konuştu.

Kanıtlanmamış bir santral

Şükrü Elekdağ şöyle konuştu: “Kanıtlanmamış bir santral. Santralın bir ülkede kurulmuş ve işletilmiş olması gerekirken, bu baypas ediliyor. Bunun fiyatı iki misli. Üstelik Akkuyu için 1978’de lisans alınmış. Yani aradan 32 yıl geçmiş. Ayrıca, burası fay hattı üzerinde.”

Haberin Devamı

Anlaşmanın yeni baştan ele alınmasını isteyen Elekdağ, sordukları sorulara yanıt alamadıklarını belirtti. Elekdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın pazartesi günü kendilerine konuyla ilgili bir rapor vereceğini ifade etti.