Siyaset 'Aklan da gel'
Paylaş
'Aklan da gel'

CHP kulislerine göre Kılıçdaroğlu, hâlen Yargıtay'da süren bir davası olan Gürsel Tekin'in CHP'nin yeni imajına zarar vermemesi için aklandıktan sonra yönetime girmesini istedi

20 KİŞİLİK MYK’YA SEÇİLEMEDİ

Haberin Devamı

Kurultay’da CHP Parti Meclisi’ne seçilen Gürsel Tekin dün 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) giremedi. Oysa Gürsel Tekin’in hem MYK’ya girmesine hem de genel başkan yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Yeniden genel sekreter seçilen Önder Sav istemediği için Gürsel Tekin’in MYK’ya alınmadığı iddia edildi.

‘KİMSE HARCAYAMAZ’

Kılıçdaroğlu dün kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde şunları söyledi: “Önder Bey’in listeyi tek başına yaptığı doğru değil. Onun eleştirdiği isimler de yer aldı. Bu partide kimsenin gücü Gürsel Tekin’i harcamaya yetmez. Gürsel Bey’in genel başkan yardımcılığıyla ilgili şu anda konuşmak istemediğim bazı süreçler var. MYK’ya alınmayışı da ondan.”

2.5 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği ‘süreç’ ile ilgili CHP’de biraz kulis yaptım ve şu bilgilere ulaştım: Gürsel Tekin’in Kadıköy belediye başkan yardımcısıyken verdiği bir inşaat ruhsatı nedeniyle hakkında usulsüzlük davası açılmıştı. Bu davadan 2.5 yıl hapis cezası alan Gürsel Tekin için mahkeme siyaset yapmasının da yasaklanmasına karar vermişti.

ÖNCE AKLANACAK

Bu dava halen Yargıtay’da. Kılıçdaroğlu bu dava Yargıtay’da sonuçlanmadan Gürsel Tekin’i parti vitrinine koymanın CHP’nin yeni imajıyla çelişeceğini düşünüyor. O nedenle de Gürsel Tekin’i genel başkan yardımcısı yapmadı ve davanın sonucunu bekleme kararı aldı. Gürsel Tekin, aklandıktan sonra parti yönetiminde yer alacak.

(BU BİR CANDAŞ TOLGA IŞIK HABERİDİR)