Dünya Aklı 'Kızıl Casus'ta kaldı

Aklı 'Kızıl Casus'ta kaldı

Paylaş
Aklı 'Kızıl Casus'ta kaldı

Amerika ile Rusya arasında soğuk savaş döneminden sonraki en büyük casusluk olayının yıldızı kızıl saçlarıyla Anna Chapman olmuştu. Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden dün bir TV programında, “Kızıl Casus'u göndermek benim fikrim değildi” dedi

Güzelliğini kullanıyordu

Haberin Devamı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 7 yıllık takibin ardından iki hafta önce operasyon düzenleyerek 10 Rus casusunu yakalamıştı. Casus skandalının en ünlü ismi ise babası da bir istihbaratçı olan yeşil gözlü ve kızıl saçlı Anna Chapman olmuştu. Amerika ile Rusya arasında casus takası için anlaşma yapılmıştı. Amerika 2 hafta önce yakaladığı 10 Rus casusu, Rusya’da 4 ‘Batılı’ casusu sınır dışı etmişti. Casuslar Viyana Schwechat Havalimanı’nda değiş tokuş edilmişti.

Gayet iyi bir takas oldu

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden, ünlü televizyoncu Jay Leno’nun programında, “Niye 10 casus verip 4 tane aldık. Bu adil değil” yorumuna şöyle yanıt verdi: “10 casus verip 4 casus aldık. Ama bizim aldıklarımız daha kaliteli. O, 10 kişi uzun zamandır burada olsa da pek bir şey yapamamıştı” dedi. Leno’nun Anna Chapman’ın fotoğraflarını göstermesi üzerine de, “Açıkçası onu göndermek benim fikrim değildi” dedi.

Haberin Devamı