Türkiye (Son Dakika) Aklına Canan Karatay geldi, paralarını kurtardı

Aklına Canan Karatay geldi, paralarını kurtardı

Paylaş
Aklına Canan Karatay geldi, paralarını kurtardı

Adana'da inşaat işçisi Ahmet Kana, cep telefonundan arayıp kendisini arayan dolandırıcıya parasını kaptırmaktan son anda kurtardı. Prof. Dr. Canan Karatay'ın dolandırılması olayını hatırlayan Ahmet Kana, evinin yakınındaki bankaya koşarak gidip, dolandırıcıların hesabına yatırdığı 600 lirayı bloke ettirdi

Merkez Yüreğir ilçesinin Kiremithane Mahallesi’ndeki evinde eşi Nazire ve 2 çocuğuyla sabah kahvaltısı yapan inşaat işçisi Ahmet Kana’nın cep telefonu tanımadığı bir numaradan arandı.

Haberin Devamı

Dolandırıcı, telefonu açan Kana’ya kendini "Başkomiser Ali Vural’ diye tanıtıp, "Hesabın terör örgütünün eline geçti, bir soruşturma yürütüyoruz. Adına kayıtlı kaç telefon var? Onun numarasını da ver. Şimdi bankaya git, oradaki parayı çek ve vereceğim hesaba yatır" dedi.

600 LİRA HESABA YATIRDI

Paniğe kapılan Kana, eşinin telefon numarasını da dolandırıcılara verip, kimseye bir şey söylemeden evine 500 metre uzaklıktaki banka şubesine gitti. Bu sırada diğer bir dolandırıcı da Kana’nın eşi Nazire’yi arayıp, terör operasyonu nedeniyle eşinin gözaltına alındığını, kendisiyle birazdan telefonla görüştürüleceğini söyledi.

Bu sırada Kana çifti telekonferansla birbirleriyle görüştüren dolandırıcılar, Nazire Kana’yı "Eşinin serbest bırakılmasını istiyorsan bizim söylediklerimizi ona söyle" diyerek uyardı. Korkan Nazire Kana, eşine, "Şu anda evde 2 kadın 2 erkek polis var. Ne istiyorlarsa yap" diyerek telkinde bulundu. Ahmet Kana da bankadaki 600 lirasını çekip, dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı.

Haberin Devamı

'CANAN KARATAY AKLIMA GELDİ'

Koşarak evine dönen Kana, eşine polislerin nerede olduğunu sordu. Genç kadın da "Kimse gelmedi. Beni telefonla arayıp, seni gözaltına aldıklarını söylediler. Sana 2 kadın ile 2 erkek polisin evde olduğunu söylememi istediler. Öyle konuşursam seni bırakacaklarını söyleyince ben de istediklerini yaptım" dedi.

O anda, İstanbul’da dolandırıcıların kurbanı olan Prof. Dr. Canan Karatay olayını hatırlayan Ahmet Kana, koşarak bankaya gitti. Bankadaki görevlilere durumu anlatıp, parasını yatırdığı hesabın bloke edilmesini istedi. Telefonla da polisi arayan Kana dolandırıldığını söyledi. Ahmet Kana’nın ihbarı üzerine banka şubesine çok sayıda polis geldi. Ahmet Kana’nın para yatırdığı hesap bloke edildi. Ahmet Kana’nın parası hesaptan çekilip iade edildi. Polis, Kana’yı arayan cep telefonları ve para yatırdığı banka hesaplarını incelemeye aldı.

''BEN DÜŞMEM' DİYEN YALAN SÖYLER'

Paraları ile birlikte evine dönen Ahmet Kana, "Kesinlikle çok ikna edici konuşuyorlar. ’Ben düşmem’ diyen yalan söyler. Allah’tan Canan Karatay’ın dolandırıldığı aklıma geldi. Koşarak gidip banka görevlileri ile konuşarak paramı geri aldım. Yoksa bütün birikimim olan 600 TL’yi dolandırıcılara kaptıracaktım" dedi.

Haberin Devamı

DHA