Candaş Tolga Işık AKM için kaybedilecek zaman kalmadı
HABERİ PAYLAŞ

AKM için kaybedilecek zaman kalmadı

Haberin Devamı

Yeni başlayanlar için kısa bir AKM tarihi anlatmakta fayda var. Atatürk Kültür Merkezi’nin temeli 72 sene önce, 1946’da atıldı. Ödenek yokluğu nedeniyle inşaatın tamamlanması 23 yıl sürdü. Bina 12 Nisan 1969’da İstanbul Kültür Sarayı adıyla hizmete girdi. Gel gör ki açılıştan tam 3 yıl sonra sebebi anlaşılamayan bir yangınla bina büyük hasar gördü. Onarılması 8 yıl sürdü. 1978’de yeniden açıldı. 1999 depremi sonrası İstanbul’daki birçok kamu binası gibi AKM de depremde büyük hasar gördü.



Fakat AKM’nin yıkılıp yeniden yapılması muhalif kesimle iktidar arasında bir savaşa dönüşünce bina neredeyse 20 yıldır tek bir çivi çakılamadan aynı halde bekletiliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM’yi yıkıp dünya standardında bir opera binası yapmak için harekete geçtiklerini dün bir kez daha söyledi.

Türkiye’deki kutuplaşma öyle bir noktaya geldi ki hiçbir tartışma doğru bir zeminde yapılamıyor. Yapılsa da algılanamıyor. Erdoğan’ın sözlerini bir kesim “Çatlayın patlayın Atatürk Kültür Merkezi’ni yıkacağız” diye okudu.

Diğer kesim “Çatlayın Patlayın Atatürk Kültür Merkezi’ni yıktık, yenisini yapacağız” diye okudu. Oysa AKM’nin artık anlamsız siyasi tartışmalarla kaybedecek zamanı kalmadı.



Umarım bir an önce bu işe başlanır ve bitirilir. Zira İstanbul’da beklenen depremde muhtemelen ilk yerle bir olacak yapılardan biri AKM olacak. Kaldı ki kimse kusura bakmasın: Taksim, adı Atatürk Kültür Merkezi kalmak kaydıyla aynı yerde mimari açıdan çok daha modern ve güvenli bir kültür merkezini de hak ediyor.

DİP

Önceki gün Puhu TV’de herkesin merak ettiği “dip” dizisinin ilk 2 bölümü yayınlandı. Başar Başaran ne muhteşem bir senaryo yazmış! İlker Kaleli intiharcı Sahir karakterini ne büyük oynuyor! Bunun adı yerli diziyse diğerleri ne arkadaş. Büyük alkış dip’e emeği geçen herkese...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder