Erkut Can AKM yıkılıp yapılmalı
HABERİ PAYLAŞ

AKM yıkılıp yapılmalı

Önce betona döndürülüp, şimdi yeşillik yaratılan Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi hala akıbetini bekliyor. Daha doğrusu yıkılması için kamuoyu oluşturuluyor. Bence bu oluşuma hiç gerek yok.

Hele hele 3 yıl önce yenileme ve aslına uygun yapma işini alan Taca İnşaat’ın başkanı Tayyar Akkurt’u dinledikten sonra...

Diyor ki: “Bu binanın yenilenme şansı yok. Neresini tutsak elimizde kalıyor. Çürümüş her şey. Üstelik bunca yıl sonra bir de temelinden su geçtiğini gördük.

Yıkılıp yapılması lazım.”

Herhalde yalan değil bu sözler. Öyleyse... Yıkılıp yeniden günümüz şartlarında modern bir bina yapılmasında ve aynı adla anılmasında ne sakınca var anlamıyorum. Bu kadar yıldır duruyor.

Haberin Devamı

Tarihi imiş. Bırakın tarihi, işlevine bakın. Var mı? Yok. O zaman eskisi gibi salonlarında her gün, her gece sanat olsa kötü mü olur.

Yıkılıp yapılmasına karşı sanat camiasının karşı çıkmasının da ne gereği var.

Gerçeği söylüyor işte Tayyar Akkurt. Bu inatlaşma devam ederse, bir gün çöktüğünü göreceğiz. Bu mudur istenen.

Yoksa tarihi, sanatı yeni bir mabette yaşatmak, yaşamak mı...

Hayaldi gerçek oldu

Bir arkadaşım gönderdi. Ben de size aktarayım. Ellemeden aynen. “Haydi Ankaralılar yaşadınız! Artık ‘Külliye’n opera, bale, tiyatroya doyacaksınız.

Hem de rekor sürede bitirilen ‘dünyanın en büyük sahnelerinden biri’nde, Cumhurbaşkanımız la aynı anda temsil izlemek her faniye kısmet olmaz. Haberdeki bale lafına takıldım yalnız.

Bence operadan sonra zihinlere hemen bale bale geldiği için, ‘muhabirin kalemi sürçmüştür’ diyorum. Yoksa, ‘Külliyede bale’ pek oksimoron (iki zıt kavramın birlikteliği) tınlıyor.

Taksim AKM çürütülüyor, yerine yenisi de yapılamıyor, restore de edilemiyor. Ankara CSO binası su basmandan öteye gidemiyor.

Mimari projesi tamamlanan Ankara Operası’nın yıllardır temeli atılamıyor.

İstanbul Tepebaşı’na Kıraç’ın yapacağı Frank Gehry tasarımı konser-tiyatro salonları da Cumhurbaşkanımız TRT’ye söz geçiremediği (!) için hayal oldu.

Evet tüm bunlar gerçekleşebilecekken hayal oldu ama Külliye kurulan böyle bir mekanda opera-bale-tiyatro hayaldi gerçek oldu.”

Haberin Devamı

BEŞiKTAŞ

Başbakan Davutoğlu’nun azil serüveni ve profili düşük yeni başbakan için papatya fallarının açıldığı bu hengame arasında bugün bana göre, bir de şampiyonluk çeyrek final maçı var.

Haydi Kartalım yükseklerde uç.

Zübeyde anaya saygısızlık

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka Osmanpaşa Parkı’ndaki Zübeyde Ana Anıt Mezarı’nın hemen yanına bir genel tuvalet yapılıyor. Lale Gürman ve Meral Örüç hanımların çabalarından haberdar olduk.

Bu tuvaletin koca parkta bir başka yere yapılması için mücadele veriyorlar. “Bunu asla kabul edemeyiz” diyerek. Ve yer gösteriyorlar.

“Caminin arkasına ya da çay bahçesinin yanına yapılabilir” diyorlar. Bu girişim kötü niyetin göstergesi olarak tanımlanıyor Karşıyaka’da.

En büyük Türk anasına yapılan bu yanlıştan dönülür inşallah.

Dünyada yasaklanmış 15 tuhaf şey:

1- Almanya’da otobanda durmak yasak. Benzininiz bitse bile! Hatta böyle bir durumda inerek arabayı itmek için yürümek de yasak.

2- Singapur’da sakız çiğnemek, sifonu çekmemek, yere tükürmek yasak, cezası 1000 doları geçiyor.

Haberin Devamı

3- İsveç’te ebeveynlerin popoya şaplak atması yasak.

4- Yunanistan’da internet kafede oyun oynamak yasak.

5- Suudi Arabistan’da Sevgililer Günü kutlamak, o gün kırmızı renk hediyelik eşyalar almak yasak.

6- İran’da erkeklerin at kuyruğu saç yapması yasak.

7- Alaska’da uçaktan bile olsa geyik fotoğrafı çekmenin ve alkol vermenin cezası hapis.

8- Gençler zamanını israf ediyor diye Çin’de 2000 yılında bütün oyun konsolları yasaklandı. Ayrıca ülkede zamanda yolculuk filmleri de yasak.

9- Amerika Ocean City’te yüzerken yemek yemek yasak.

10- Filipinler’de Frank Sinatra’nın My Way adlı şarkısı yasak. Sebebi depresyon anında dinleyen 10 kişinin intihar etmesi.

11- İngiltere trenlerinde öpüşmek ve el sıkışmak yasak. Cezası yok ama güvenlik sizi trenden atabilir.

12- Romanya’da aşırı entelektüel olduğu gerekçesiyle Scrabble oyunu yasak.

13- İsviçre’de pazar günleri çamaşır asmak yasak.

14- Amerika Florida’da evli olmayan kadınların pazar günü paraşütle atlaması yasak. 15Hindistan’ın pek çok eyaletinde Coca Cola serbest ama Pepsi yasak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder