Beden Sağlığı Akne izlerinden kurtulmanın yeni yolu

Akne izlerinden kurtulmanın yeni yolu

Paylaş
Akne izlerinden kurtulmanın yeni yolu

Cildinizdeki sivilce izlerinden, çukurlardan ve çizgilerden rahatsız mı oluyorsunuz? Tıpta yerini alan son teknoloji ürünü "Fraksiyonel Karbondioksit Lazer Tedavisi" ile bunlardan kurtulmak mümkün

Ciltteki suyu hedef alan lazer, cildin tüm katmanlarındaki suyu buharlaştırarak yüzeysel ve kabuklaşma şeklinde cildi soyarak, kalıcı sonuç elde edilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Dr. Nilgün Soysal, günümüzde akne izleri ve kırışıklık tedavisi için çok sayıda farklı yöntemler uygulandığını, ancak çoğundan sağlıklı bir sonuç elde edilemediğini söyledi. Bu uygulamalar arasında derinin kimyasal maddeler yardımı ile yenilenmesinin sağladığı peelinglerin, alüminyum tuzunun sprey şeklinde deriye sıkılarak derinin törpülendiği mikrodermabrazyon yönteminin, derinin zımparalandığı mekanik dermabrazyon tedavisinin, dolgu maddelerinin ve yüzdeki mimik kasların felç edilerek kırışıklıkların geçici bir süre için azaltıldığı botox uygulamaların yer aldığını anlatan Soysal, bunun dışında ışık tedavilerinin de uygulanabildiğini belirtti. Soysal, lazer uygulamalarının da kırışıklık ve sivilce izlerinde çok etkin olarak kullanıldığını ifade ederek, bunlar içerisinde "Fraksiyonel Korbondioksit (CO2) Lazer" tedavisi ile en etkili sonucun alınabildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

"CİLT YÜZEYSEL VE KABUKLANMA ŞEKLİNDE SOYULUYOR"

Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisinin, dünyanın en derin etkili iz ve kırışıklık tedavi yöntemi olduğuna dikkati çeken Soysal, ciltteki suyu hedef olarak gören lazerin, suyu buharlaştırarak tedavi etkinliği sağladığını anlattı. Uygulamada, ciltteki tüm hücrelere atış yapıldığından cildin katmanlarındaki suyun buharlaştırarak bölgenin soyulduğunu belirten Soysal, Fraksiyonel CO2 lazer ile istenilen kalınlıktaki derinin soyulabildiğini, bu nedenle derin izleri yok edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Soysal, işlemin yüzeysel ve küçük kabuklanmalar şeklinde cildin soyularak gerçekleştirildiğini ifade ederek, uygulama sonrasında yeni gelen derinin hem daha canlı hem de kendini tedavi ederek yenilediğini dile getirdi.

"AKNE İZLERİNDE YÜZDE 80’E VARAN İYİLEŞME"

Soysal’ın verdiği bilgiye göre, Fraksiyonel CO2 Lazer cilt yenileme, yüz, göz kapakları, boyun ve dekolte bölgelerindeki izleri yok edilmesinde, ince kırışıklıkların giderilmesinde, yüz gençleştirilmesinde, sivilce izleri ve çukurlarının ortadan kaldırılmasında, yara ve yanık izleri ile derin çatlakların neden olduğu izlerin giderilmesinde başarılı sonuçlar elde ediliyor. Yüzeysel akne izleri kimyasal peelinglerle yok olabilirken, daha derin sivilce izlerinin tedavisi Fraksiyonel CO2 lazer ile mümkün oluyor. Akne izleri içinde "Ice pick (buz kıracağı)" diye isimlendirilen ve çapı 2 mm’nin altındaki noktasal çukurlar, kimi zaman deri altındaki yağ tabakasına kadar inebiliyor. Bu nedenle yüzeysel deri soyma ile iyi sonuç elde edilemezken, Fraksiyonel CO2 lazer ile etkili ve kalıcı başaralı sağlanabiliyor. "Rolling scar (dalgalı)" isimli derin akne izleri de cildin üst tabakasının alt tabakalar tarafından içeriye doğru çekilmesinden kaynaklanıyor. Fraksiyonel CO2 lazer, bu tip sorunlarda yüzde 80’e varan iyileşme gösteriyor. Ciltteki geniş gözenekler sıkılaştırılıyor, güneş, yaşlılık ve doğum sonrası oluşan lekeler gideriliyor. Yüzeysel pigment bozuklukları ortadan kaldırılıyor. Aşırı bağ dokusu (hipertrofik skar) ve keloidler azaltılabiliyor.

Haberin Devamı

VİTAMİN-MİNERAL TEDAVİLERİ

Soysal’ün verdiği bilgiye göre, uygulama sayısı, hastanın cildine göre değişiyor. Akne izlerinin yok edilmesi için genellikle 3 seans, yüz gençleştirme için 2 seans yeterli olabiliyor. Daha başarılı bir sonuç elde edilmesi için kombine tedaviler daha faydalı oluyor. Bunun için Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması sonrasında diğer uygulama yapılmadan cildi besleyecek vitamin ve mineral destek tedavileri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

UYGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Uygulamadan yaklaşık 45 dakika önce hastanın cildine acı yada ağrı hissetmemesini sağlamak için uyuşturucu bir krem sürülüyor. Ardından, hasta uygulamanın yapılacağı yere sırt üstü yatırılıyor ve hekim tarafından yaklaşık 15 dakika süren lazer uygulanıyor. Uygulamadan hemen sonra kızarıklık ve şişkinliği azaltabilmek için cilde soğuk buz konuluyor. Ardından cilt temizlenerek nemlendirici sürülüyor. İlk iki üç gün yüzde belirgin bir kızarıklık ve şişlik olurken, bunlar üçüncü günün sonunda azalarak yok oluyor. ilk üç gün makyaj yapılması önerilmiyor, ardından hafif makyaj yapılarak sosyal yaşama dönülmesine izin veriliyor. Tedavi ardından cildin gün içerisinde kuruluk hissedildikçe eczanelerde satılan termal su ve iyi bir nemlendirici kremle nem dengesinin korunması gerekiyor.

Haberin Devamı