Gündem AKOM'dan fırtına uyarısı

AKOM'dan fırtına uyarısı

Paylaş
AKOM'dan fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının aralıklarla süreceğini belirterek, fırtına uyarısında bulundu

AKOM'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriydi: "Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı aralıklarla devam edecek. Kar yağışının Anadolu Yakasında daha etkili olacağı, rüzgarın 70-80 Km hızla eseceği tahmin ediliyor.

AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapacak. 3619 personel 884 araç ile sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM Bağlantı yollarında konuşlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü Hastane giriş çıkışları, duraklar, alt ve üst geçitler, metrobüs yaya geçitleri, ibadethanelerin giriş çıkışları ekipler tarafından kontrol ediliyor.

İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSFALT, İDO, BEDAŞ, Hızır Acil, Beyaz Masa, İGDAŞ, İSKİ, Katı Atık Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İETT, Ulaşım Aş. Zabıta Daire Başkanlığı, Destek Hizmet Daire Başkanlığı temsilcileri AKOM' da kriz masasında görev yapıyor. İDO Yenikapı-Bandırma 18.10 Bostancı - Yenikapı-Armutlu 18.15 Deniz otobüsü seferleri kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi."

Beklenen kar kapıyı çaldı

İSTANBUL/DHA