Siyaset 'AKP 7 neslimizi borca soktu'
Paylaş
'AKP 7 neslimizi borca soktu'

SP Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan, "AKP hizmetlerini sadece bizi değil, bizden sonraki 7 neslimizi de borca batırarak, aldıkları yüksek faizli borçlarla yaptı. 100 milyar dolar olan borcu 550 milyar dolara çıkardı" dedi

Fatih Erbakan, bugün SP Burdur Merkez İlçe kongresine katıldı. Burdur Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Erbakan, Ak Parti’nin ekonomi politikasını eleştirdi. AK Parti’nin iktidara geldiğinden bu yana Türkiye ekonomisinin çok güçlü gösterildiğini belirten Erbakan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"AKP iktidarı çok başarılı bulunuyor. ’Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenilirliği arttı, onun için çok rahat kredi ve borç bulabiliyoruz’ diyorlar. Üstünkörü baktığınız zaman, sadece gazete ve televizyonlara baktığınız zaman, bunlar kısmen doğru. Hızlı tren yaptı, duble yol yaptı, peki nasıl yaptı? Bunları değerlendirmek için Milli Görüş gözüyle bakmak lazım. Bu hizmetler nasıl yapıldı biliyor musunuz? AKP hizmetlerini sadece bizi değil, bizden sonraki 7 neslimizi de borca batırarak, aldıkları yüksek faizli borçlarla yaptılar. 100 milyar dolar olan borcu 550 milyar dolara çıkarmış. Cumhuriyet tarihinde alınan bütün borcun 4 katı daha borç almış. Bu borcun faizini de düşüneceksiniz. Yüksek faizli borçların yanında vatan topraklarını, orman arazilerini, dev sanayi tesislerimizi düşük fiyata yabancılara satarak yaptılar."

Haberin Devamı

"MİLLİ GÖRÜŞ, AKP GİBİ TAHRİBAT YAPMAZ"

Ak Parti’nin ’tek başına iktidar her zaman istikrarlıdır, koalisyonlar istikrarsızlık getirir’ söylemini de eleştiren Fatih Erbakan, Milli Görüş’ün bir senelik koalisyon hükümetinin AK Parti’nin 10 yıllık tek başına iktidarından daha iyi olduğunu savundu.

Erbakan, "Milli Görüş iktidarda olsa hiçbir şey yapmadan boş otursa bile en azından tahribat yapmaz. Kıbrıs’taki o tavizleri vermez, Irak Savaşı’nda üslerimizi kullandırıp o müslümanlarımızın ölmesinin vebalini üzerimize almaz, Libya operasyonuna destek vermez. Bunlar bu tahribatları yaptılar" diye konuştu.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)