Siyaset AKP Elazığ'da liste istifası
Paylaş
AKP Elazığ'da liste istifası

Adalet ve Kalkınma Partisi, Elazığ Merkez İlçe başkanı Faruk Tunç, milletvekili listesinin açıklanmasının ardından listeye itiraz ettiğini belirterek, görevinden istifa ettiğini duyurdu

AK Parti Elazığ Merkez İlçe başkanı Faruk Tunç yaptığı yazılı basın açıklamasında, genel merkez tarafından açıklanan milletvekili aday listesinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde, dün açıklanan Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili aday listesi, tüm Elazığ kamuoyunda olduğu gibi teşkilatımızda da çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Haberin Devamı

Oluşturulan ilimizin milletvekili aday listesi; Partimizin bugüne kadar savuna geldiği emeğe dayalı, hizmet esaslı, teşkilatlara bakış açısı ve ahde vefayı yansıtmadığı büyük bir hayretle müşahade edilmiştir. Yine aday listesi belirlenirken kamuoyunun beklentisi, teşkilat eğilimi, bölgesel dengeler ve partiye hizmet dikkate alınmamış, şehrimizin sadece bir bölgesi temsil edilmiş olup; şehir merkezi ve pek çok bölgesi dikkate alınmamıştır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmet ttiğini açıklamasında dile getiren Tunç, genel merkeze gönderdiği dilekçeyi de gazete borlarına faks geçerek, "Partinin başarısı için her türlü fedekarlığı göze alan ve özellikle son dört yıldır çok başarılı bir merkez ilçe başkanlığı yapan biri olarak, şehrimizin milletvekili aday listesi belirlenirken görüş ve düşüncelerimizin alınmaması şahsımı derinden üzmüştür.

Haberin Devamı

Bu çerçevede hazırlanan milletvekili aday listesine Elazığ kamuoyunun her kesiminden ve teşkilatımızın her kademesinden gelen yoğun itirazlar ve baskılar ile bu listenin ortaya çıkaracağı başarısızlığın yükünü ve sorumluluğunu taşıyamayacak durumda olmamız şahsımı bu zorunlu kararı almama neden olmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar büyük bir onur ve özveriyle hizmet ettiğim Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’ndan derin bir üzüntü içinde istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim" şeklinde görüşlere yer verdi.

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)