Siyaset 'AKP fındık kurdudur kurtulmak lazım'
Paylaş
'AKP fındık kurdudur kurtulmak lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün halkın geçimini fındık üretimiyle sağladığı Giresun'da kürsüye çıktı. Meydanı dolduran binlerce kişi, 'Fındık kurdu AKP” diye slogan atmaya başladı. Kılıçdaroğlu da “Evet AKP fındık kurdudur. Kurtulmak için o fındık kurdunu sandıkta ilaçlamamız lazım” dedi

‘CHP iktidar, Trabzon şampiyon’

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü durağı Trabzon ve Giresun’du. Partisinin düzenlediği mitinglerde halka seslenen Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Trabzon Beşikdüzü ve Maçka’da ‘Başbakan Kemal’ sloganları ve horonla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesle kavgalı olan bir Başbakan var. Biz herkesle dost olan bir başbakan profili çizeğiz. Son seçimde Trabzon’da beklenen oyu alamadık. Önümüzdeki dönemde Trabzonspor’u şampiyon, CHP’yi iktidar yapacağız” diye konuştu.

Vatandaştan tempolu slogan

Kılıçdaroğlu, Trabzon’dan Giresun’a geçti. Osmanağa Meydanı’ndaki mitingde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, halkın geçimini fındık üretimiyle sağladığı Giresun’da hükümetin fındık politikasını eleştirdi. Mitinge katılan vatandaşlar hep bir ağızdan “Fındık kurdu AKP” şeklinde slogan atmaya başladı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine “Evet AKP fındık kurdudur. O fındık kurdundan kurtulmak için ilaçlamamız lazım. Ne zaman ilaçlayacağız, seçim sandığında. O zaman Recep Bey’in ezberi yine bozulacak” diye konuştu. Zaman gazetesinde dün yayınlanan ‘Daire fiyatına saat’ başlıklı haberde Türkiye’ye sadece 11 tane getirilen 110 bin Euro’luk saatlerden bir tanesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün satın aldığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Gül, kamuoyu ile paylaşmak istediği mesajları bugüne kadar usulen Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla veriyordu. Gül, bu kez hakkındaki iddiayı sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yazdığı mesajla yalanladı. ‘Pahalı saati sevmem’ Gül, mesajında “Bugün sabah gazeteleri okurken saat ile ilgili haberi gördüm. Hayretler içinde kaldım. Kesinlikle böyle bir şey doğru değil. Ben zaten pahalı saat kullanmayı sevmiyorum” dedi. Montblanc Villeret 1858 Koleksiyonu’ndan dünyada sadece 200 tane üretildi. Saatlerden 11 tanesi Türkiye’ye getirildi. Saatler İstanbul Nişantaşı’ndaki Montblanc mağazasında 47 bin ile 110 bin euro’ya satılıyor. Markanın Türkiye distribütörü Mehmet Ali Bal, “Saatlerden birini Cumhurbaşkanı Gül’e sattık. Gül, kalem ve cüzdanlarını da bizden aldı” dedi. Giresun ve Trabzon’da halk, Kılıçdaroğlu’na adım başı sevgi gösterisinde bulundu. Kılıçdaroğlu ‘Bizim Kemal’ pankartlarıyla karşılandı. Genç, yaşlı çoluk çocuk Kılıçdaroğlu’nun etrafını sardı. Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Alanı’nda 7 bin kişiye seslendi. Trabzon’da fırıncılar Kılıçdaroğlu’na meşhur Trabzon ekmeği hediye etti. Akoluk beldesinde de vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na meşhur Hamsiköy sütlacından yedirdi. CHP lideri, ikram edilen sütlacı yanına gelen Deniz adındaki çocuğa yedirmek istedi. Çocuk yüzünü buruşturunca Kılıçdaroğlu, “Deniz, Kemal beyin sütlacından yemedi” diyerek eski liderine gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Trabzonsporlu oldu

Haberin Devamı

Trabzonspor tesislerini de gezen Kılıçdaroğlu’na Başkan Sadri Şener 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti. Kılıçdaroğlu, Trabzonspor’un fahri üyesi ilan edildi. Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Trabzon’dan Giresun’a doğru gidiyordu. Otobüsün önünü kesen bir lokantacı Kılıçdaroğlu’na bir tabak hamsi tava ikram etti.