Siyaset 'AKP, PKK'yı terör örgütü görmüyor'
Paylaş
'AKP, PKK'yı terör örgütü görmüyor'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin terör örgütü PKK'ya illegal örgüt demesinin bile bu pazarlığın sonucu olduğunu söyledi

ANLAŞTILAR İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Referandumda Hayır’ mitinglerine dün Afyonkarahisar ve Kütahya ile devam etti. Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’a giderken parti otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na “AK Parti ile PKK anlaştı. PKK referandum sürecinde çatışmayacak” iddiası hatırlatıldı. Bu iddiayı AK Parti “AK Parti’nin ve AK Parti hükümetinin illegal bir örgütle masaya oturması, müzakere yapması söz konusu değildir ve olamaz” diye yalanlamıştı.

‘İLLEGAL VURGUSU’

Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin PKK’ya terör örgütü bile diyemediğine dikkat çekip “Bir pazarlık olduğunu, bu konuyu inceleyen, bu konuda kafa yoran bütün kesimler ortak bir söylem olarak dile getiriyorlar.

Pazarlığın sonuçlarından birisi de öyle anlaşılıyor ki ‘Terör örgütü-illegal örgüt’ söylemi konusundaki belirginleşmedir. Artık AKP, PKK’yı terör örgütü olarak görmemeye başlamıştır. Bu da pazarlığın çok açık bir örneğidir” diye konuştu.

BDP DE PAZARLIKTA

Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, “PKK ateşkes ilan ilan etti. Pazarlıktan bunu mu kastediyorsunuz?” sorusuna da şu karşılığı verdi: Bir pazarlık olarak ‘Hayır’ çıkma endişesi hükümette vardı zaten.

AKP ‘Evet’i garantilemek için bir pazarlık süreci başlattı. BDP de bu pazarlığa açıktı. Bu pazarlığın önümüzdeki günlerde somutlaşması bekleniyor. Terör örgütünden gelen açıklamalarda, hükümetin doğrudan kendileriyle pazarlığa geçtiğini ifade ediyorlar zaten.

‘ÇIK ORTAYA ANLAT’

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’daki konuşmasında da pazarlık iddiasıyla ilgili şöyle konuştu: Ne dedi Başbakan? ‘CHP, MHP, BDP, PKK, YARSAV bunlar hep birlikte’ dedi.

Şimdi ne oldu? AKP ile PKK ile anlaştı. Şimdi Recep Bey’in çıkıp millete bunun gerekçesini anlatmasını istiyorum. Yüreğin varsa, namuslu adamsan çık pazarlıkları anlat.

İftiraya gelirse iftira atarsın, bir de sözde Müslüman geçinirsin. Kimsenin Müslümanlığını ölçme gibi bir niyetim de yok

2

Haberin Devamı