Siyaset AKP'li Çelik'ten askere eleştiri
Paylaş
AKP'li Çelik'ten askere eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Köşk'teki resepsiyona katılmayan askerin emre itaatsizlik yaptığını söyledi

NTV yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Ömer Çelik, Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonla ilgili tartışmaları değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, şöyle konuştu: “Kılık kıyafet özgürlüğü demokratik bir halktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetine herhangi bir kılık kıyafet hassasiyeti sebebiyle katılmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Çağdaş bir orduya bu yakışmaz. Cumhurbaşkanı çağırdığı zaman, Cumhurbaşkanı başkomutandır, asker onun davetine gider.

Gidip gitmeme gibi bir tercihi yoktur. Özellikle teammüllerin, geleneklerinin güçlü olduğunu söyleyen bir ordu açısından bu geleneğe bu şekilde karşı çıkmak, emre itaatsizlikle eş sayılabilecek bir şeydir.

Bir gün sonra bir olay oldu; Türkiye’nin siber tehdide ne kadar hazırlığıyla ilgili bir haber çıktı. Denildi ki, ‘Genelkurmay dahil, siber tehdide hiçbir kuvvet tatbikat düzeyinde bile hazır değil”.

Ben TSK’dan çok güçlü bir yalanlama beklerdim. Adana’da olduğu gibi başörtülü bir hanım oraya girdiği zaman o binayı nasıl terkedeceklerinin hesabını yapıyorlar.“

ntvmsnbc

Haberin Devamı