Gündem AKP'lilerin eşleri.doc

AKP'lilerin eşleri.doc

Paylaş
AKP'lilerin eşleri.doc

Ergenekon tutuklusu üsteğmenin AK Partililerin eşlerine yönelik bilgi notları dikkat çekti

Erzincan'da Ergenekon davasından tutuklunan Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Üsteğmen Ersin Ergut'a ait ele geçirilen dijital delilleri arasında yer alan AK Parti'nin lider kadrosundakilerin eşlerine yönelik bilgi notları ve değerlendirmeler dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 bin sayfalık iddianamenin ekleri arasında 3 sayfayı bulan Üstteğmen Ersin Ergut'a deliller arasındaki 'AKP'lilerin eşleri.doc' isimli dosyada, siyasetçilerin eşleri ile ilgili tesettüre girme hikayelerine geniş yer verildi.

İSİM İSİM ÖRTÜNME HİKAYELERİ

İddianamede yer alan dosyadaki bilgilere göre örtülü eşlerin türban yasasının bir an önce çıkarılması konusunda AK Partili yönetici eşlerine baskı yaptığı ifade ediliyor. Dosyada, lider eşlerinin ne zaman ve nasıl örtündükleri, aile, mahalle, koca baskısı mı gördükleri, mesleklerini bırakıp ev kadını olmaya zorunlu mu kılındıkları üzerinde duruldu. 'Hepsi aynı sosyal sınıftan mı geliyor?' denilen dosyada AK Partili yönetici eşlerinin isim isim örtünme hikayelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İddianamede yer alan dosyadaki notlara göre AK Parti'nin yönetici kadrosundaki politikacıların kızlarının en iyi üniversitelerde okutulmalarına karşın hemen evlendirililerek ev kadını yapıldıkları belirtilerek, yapılan yorumda ise bu durum eleştiriliyor.

GÖZALTI SAYISI 3 ÇIKTI

Erzincan´daki Ordu Caddesi´ndeki ´Paradise´adlı bir pastanede yapılan arama sırasında işyeri sahiplerinin evlerinde de arama yapıldı. Pastanede Abdullah Erdoğan'la birlikte evinde yapılan aramadan sonra kardeşi Erdal Erdoğan da gözaltına alındı. Ayrıca kuyumculuk yapan Binali Bircan da gözaltına alınanlar arasında yer aldığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan üç kişi Erzincan Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.

DHA