Siyaset Aksaray gaz altında
Paylaş
Aksaray gaz altında

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Aksaray'da yapılan eylemde polisin attığı gaz bombaları geniş bir bölgeyi etkiledi. Göstericiler kadar, milletvekili ve vatandaşlar da etkilendi

Cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Aksaray’da gösteri yapmak isteyen gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericler, yol üzerinde bulunan otobüs duraklarının camlarını da kırdı.

Günün erken saatlerinden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Aksaray Metro önüne konuşlandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda donanımlı polisin yanında zırhlı TOMA polis araçları da metro ve çevresine getirildi.

Öğle saatlerinde aralarında BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk’un da bulunduğu grubun Aksaray’a yürümesine polis izin vermedi. Polis, grubu Vatan Caddesi üzerinde gaz bombası kullanarak durdurdu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8111","8111","201211","8111-8.jpg");


ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Kullanılan biber gazından milletvekilleri de etkilendi. Otomobillere bindirilen milletvekilleri olay yerinin yakınındaki bir otelin önüne götürüldü. Müdahaleden kaçan eylemciler ara sokaklara dağıldı. Polisle göstericiler arasında ara sokaklarda koşuşturma yaşandı. Göstericiler kaçarken yol üzerinde bulunan otobüs duraklarının camlarını kırdı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bol miktarda gaz bombası kullandı. Gaz bombalarının fazlalığı nedeniyle Aksaray’da çoğu bölgeler duman altında kaldı. Gazdan vatandaşlar da etkilendi.

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, çevreye zarar veren çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

DHA

Haberin Devamı