Siyaset Akşener: Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı, Davutoğlu'na bağırdı
Paylaş
Akşener: Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı, Davutoğlu'na bağırdı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı. O üniversiteden mezun olan Ahmet Davutoğlu'na bağırdı. O çemkirmenin ardında Davutoğlu'na olan kızgınlık var" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasının açılışında konuştu. Yoğun kalabalık nedeniyle vatandaşlara teşekkür eden Akşener, "Biz güç verdiniz" dedi. İYİ Parti'nin OHAL şartlarında, darbeye maruz kalmış bir ülkede yola çıktığını söyleyen Akşener, partisinin batı da CHP-AK Parti, Güneydoğu'da ise AK Parti-HDP arasına sıkışmış seçmene kuvvetli bir alternatif olduğunu belirtti.

'BU KADARINA MİLLET EVET DEMEZ'


Milletin isteği üzerine İYİ Parti'nin kurulduğunu söyleyen Akşener, önlerine birçok engel çıkarıldığını ileri sürdü. Akşener, şöyle dedi: "Sayın Erdoğan'a seslenmek isterim. Muhterem; başlangıcında 'Muhtar olamazsın' demişlerdi. Partini kurdun, insanlar sana yardım etti. O yardım edenleri korkutan olmadı. Valiler, emniyet müdürleri, tehdit etmedi. O insanlar işinden olmadı. Esnafa maliye gelmedi. Bu şartlar altında partini kurdun, o günden bugüne kadar mağduru oynuyorsun. Biz bir siyasi parti kurduk. Bu siyasi parti bina bulamıyor. Kirasını ödüyoruz, tehdit ediyorsunuz, ev sahibi vazgeçiyor. Şu otobüsün buraya gelmesi için onca problem çıkarılıyor. Şimdi dün seni mağdur ettiler, bu garip kadın senin yanındaydı. Bu millet seni Başbakan, Cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi doymadın tek adam rejimini neye mal olursa olsun hayata geçirmeye çalışıyorsun. Buradan sesleniyorum; bu kadarına millet 'Evet' demez, 'Hayır' diyecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatında ilk defa milletle bu kadar ters düştüğünü iddia eden Akşener, "Girdin saraya çıkmıyorsun. Kapalı alanlarda muhtarlara konuşuyorsun. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı. O üniversiteden mezun olan Ahmet Davutoğlu'na bağırdı. O çemkirmenin ardında Davutoğlu'na olan kızgınlık var" diye konuştu.

Kırıkkale girişinde gördüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan afişin üzerinde 'Diz çöktüremeyeceksiniz' ifadesinin yer aldığını kaydeden Akşener, "İstiklal Marşı 'Korkma' diye başlar. Erdoğan'a afiş yapmışlar; sen korksan, biz müsaade etmeyiz, biz varız korkma" dedi.

Konuşmasının devamında ekonomi ve dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulunan Akşener, şunları söyledi: "Dünya Lideri, Sudan'dan et aldı, Tunus'tan zeytinyağı aldı, Fransa'ya gitti uçak aldı. 'Eyy Hollanda' vardı, meğer onlarla da iyi dostmuşuz. Adam kendi cebinden kendi parasıymış gibi ulufe dağıtıyor. Fransa'dan yapılan bir açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn-El Arab bölgesini devlet olarak tanıdıklarını ilan etti. Erdoğan 'Dostum Macron' dedi. Şimdi o adam titriyordur. Kime öyle dese uçtu gitti. Umarım bir gün bize de demez."

'İYİ PARTİ REKABETİ GETİRDİ'


İktidar olmaları halinde emekli ve çalışanlar için düzenlemeler yapacaklarını belirten Akşener, "Bu düzenlemeleri İYİ Parti sağlayacak emekliye de çalışana da yeterli maaş sağlanacak. Ben konuştukça karşımda duran Durmuş Bey sararıyor. Çünkü kaynağı o bulacak. Çalmazsak çırpmazsak gerekli para bulunacaktır. İYİ Parti iktidar olduğunda herkes bunu görecek. Bonzai eğer 1 TL'ye düşmüşse eyy İçişleri Bakanı sen görevini iyi yapmıyorsun demektir. Eyy Erdoğan sen görevini iyi yapamıyorsun demektir. Bundan sonra Kırıkkale'den oy almak zor. Daha önce ceket salladılar oy aldılar. Şimdi de alın da görelim. İYİ Parti rekabeti getirdi. Biz konuştukça titriyorlar, bu rekabet size iyi gelecek. İstanbul'daki 2 köprü ve Avrasya Tüneli yapıldı. Yap-İşlet-Devret'le yapıldı. Bunlar devlet eliyle yapılsa çok daha ucuza mal olurdu. Bunlara garantiler verildi. Geçmeyen 8 milyonun parası sizin cebinizden geçiyor. Söyleyin bana Kırıkkale'den kaç kişi geçti Osmangazi Köprüsü'nden?" dedi.

VAATLERİNİ AÇIKLADI


Kendilerine, 'Ne vaadiniz var' diye sorular yöneltildiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasını şöyle tamamladı: "Adalet vadediyoruz, demokrasi, dövüştüren değil barıştıran bir parti vadediyoruz. Size asla yalan söylememeyi vadediyorum. OHAL'siz bir Türkiye vadediyoruz. Kaynaklarımızı dışarıya peşkeş çektirmemeyi vadediyoruz. Korku ülkesi olmayan bir Türkiye vadediyoruz. Herkesin iş-güç sahibi olduğu bir Türkiye, bağımsız bir yargı ve kadro alımlarında parti mührü olmaksızın atamalar vadediyoruz. İtibarlı, haysiyetli bir dış politika vadediyoruz. Dünya ile barış içinde ama Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir politika vadediyoruz. Aldatmayan, aldanmayan bir siyaset vadediyoruz. İyi adalettir, iyi cesarettir sizler cesaretin taşlarını döşeyeceksiniz."

Akşener konuşmasının sonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı, daha sonra partisinin il binasının açılışını yaptı.

DHA

Haberin Devamı