Ekonomi Aksigorta liderlik için dünya devi ortak arıyor

Aksigorta liderlik için dünya devi ortak arıyor

Paylaş
Aksigorta liderlik için dünya devi ortak arıyor

Sabancı Holding Sigorta Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Akbaş, Aksigorta'ya ortak ararken hedeflerinin, şirketi liderliğe taşımak olduğunu söyledi

HİÇBİR ŞEY AYNI KALMAYACAK

Haberin Devamı

Sabancı Holding Sigorta Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Akbaş, Aksigorta’da ortaklık arayışını yıl sonuna kadar sonuçlandıracaklarını, bu ortaklığı sektör lideri olmak için yapacaklarını söyledi.

Hakan Akbaş, “Biz Aksigorta’nın yarısını satmıyoruz, bizi liderliğe götürecek bir ortak arıyoruz” dedi. Aksigorta’nın 50’nci yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Hakan Akbaş, amaçlarının ‘bir dünya lideriyle ortaklık yapmak’ olduğunu ifade ederken, “Bu ortaklıktan sonra sektörde hiçbir şey aynı kalmayacak” diye konuştu.

SERMAYE YETERLİLİĞİ ARANMALI

Hakan Akbaş, yüzde 38’i halka açık olan şirkette, hisselerin yarısı ya da çoğunluğunun Sabancı’da kalması şartıyla ortaklık yapılacağını vurguladı. Türkiye’de sigorta sektörünün ‘çok parçalı’ bir yapısı bulunduğuna dikkat çeken Hakan Akbaş, “Sektörde konsolidasyon kaçınılmaz. Aksigorta olarak buna öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Akbaş, Hazine’nin, sigorta şirketlerini sermaye yeterlilik oranı açısından inceleme kararı için ise “Bunu destekliyoruz. Gerekli yeterliliğe sahip olmayan şirketler sektörden elenmeli” dedi.

ÖNCÜ ŞİRKET OLDU

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Aksigorta’nın 50 yılda, piyasa değeri 700 milyon liraya ulaşan bir şirket haline geldiğini vurguladı.

Sabancı, “Aksigorta’dan önümüzdeki dönemde liderliğini daha da pekiştirecek girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Sigortacılık bizim ana büyüme platformlarımızdan biridir. Aksigorta’nın yeni ve dinamik ekibi, şirketi yeni bir 50 yıla hazırlıyor” diye konuştu.

50 YILDA 30 MİLYON POLİÇE KESTİ

Aksigorta’nın toplantısına, (soldan) Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı ve Sigorta Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Akbaş katıldı.

Uğur Gülen, Aksigorta’nın 50 yılda 30 milyon poliçe kestiğini, 12 milyon müşteriye hizmet ettiğini, 15 milyar lira prim topladığını bildirdi.