Spor Aksu: 250 milyon dolar borç var

Aksu: 250 milyon dolar borç var

Paylaş
Aksu: 250 milyon dolar borç var

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, kulübün 250 milyon dolar borcu olduğunu söyledi

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, son 6 yıldır kulübün kötü yönetildiğini hissettiğini belirterek, kendinde vebal ve sorumluluk gördüğü için başkanlığa aday olduğunu söyledi.

BJK’nin olağan kongresinin 30-31 Ocak tarihlerinde yapılacağını, adaylığını 15 Ekim 2009 tarihinde açıkladığını ve ardından da Anadolu’yu dolaşarak projelerini anlattığını ifade eden Aksu, şöyle devam etti: "Son 6 yıldır kulübün kötü yönetildiğini hissettim. Kendimde vebal ve sorumluluk gördüm.

"AMACIMIZ DENK BÜTÇE"

2004 yılında Yıldırım Demirören’in başkan olmasında büyük payım var. Kendisiyle de uzun yıllar çalıştık. Son yıllarda kendi isteğimle kulüpten uzak durdum.

2007 seçimlerinde Yıldırım Demirören’in tek başına, rakibi olmadan yeniden başkan seçilmesini de içime sindiremedim. Yanlış transferler, kontrolsüz harcamalar benim gibi tüm kongre üyelerinin tepkilerine neden oldu. Şu anda kulübün 250 milyon dolar borcu var.

Göreve geldiğimizde öncelikle kulübün kurumsallaşmasını sağlamayı ve denk bütçeyle yönetmeyi hedefliyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede projelerimiz var. Amacımız, kulübün saygınlığını eski günlere kavuşturmaktır."

"BEŞİKTAŞ HALKIN TAKIMI"

Üye sayısını Avrupa’daki kulüpler gibi artırmayı hedeflediklerini belirten Aksu, "Şu anda kulübün 22 bin üyesi var. Üyeliği Anadolu’ya yayıp giriş aidatını düşük tutarak üye sayısını 100 bine çıkaracağız.

Beşiktaş sevgisini tüm Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Futbol ve basketbol direktörlüğü kuracağız. Cimnastik, voleybol, güreş, atletizm gibi branşlarını İstanbul dışında Bursa, Adana, Hatay, Mersin gibi illerde yaymayı düşünüyoruz" dedi.


Beşiktaş Televizyonu’nun kapatılmasına üzüldüğünü belirten Aksu, şunları kaydetti: "Stadın yeniden yapılanması gerekiyor. SİT alanı sorunu nedeniyle açık tribün için inşaat yapamıyoruz. Ancak, diğer 3 tribüne sponsor bularak stadı çağdaş hale getireceğiz. Beşiktaş televizyonunun kapanmasına üzüldüm. Göreve seçilmemiz halinde televizyon ve dergiyi yeniden yapılandırarak Beşiktaş’a yakışır hale getireceğiz."

Toplantıya, yönetim kurulu adaylarından Ali Baransel, Merdan Araz, Emre Berkin ile eski futbolculardan Ali Gültiken ve çevre illerin Beşiktaşlılar Derneği başkanları katıldı.

Haberin Devamı