Siyaset Aksu'ya yumurtalı protesto!
Paylaş
Aksu'ya yumurtalı protesto!

Aksu'ya yumurtalı protesto!

Muş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tekel işçilerinin yumurtalı protestosu ile karşılaştı. Yumurtalar Aksu yerine belediyenin duvarına çarptı, bir işçi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdülkadir Aksu, Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katılmak üzere saat 10.45’te Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Muş’a geldi. Aksu, yanındaki AK Parti Muş Milletvekilleri Seracettin Karayağız ve Medeni Yılmaz'la Muş Belediye Başkanı AK Partili Necmettin Dede’yi ziyaret etmek istedi.

Belediye binası girişinde ‘Her yer Tekel her yer direniş’, ‘Özgürlük hakkımız söke söke alırız’ yazılı pankartlar açan yaklaşık 20 Tekel işçisi, Abdülkadir Aksu’ya yumurta attı. Aksu’ya yumurta isabet etmedi. Duvara çarpan yumurtalar Belediye Başkanı Dede ile Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz’ün elbiselerini kirletti. Polis müdahale ederek işçileri uzaklaştırdı.

Aksu’nun belediyeyi ziyaret etmesinin ardından bu kez yine eylem yapılmak istendi. Tekel işçileriyle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis bir gösterici işçiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Abdülkadir Aksu, daha sonra Muş Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katıldı.