Yaşam 'Akvaryum Adam' Cem Karabay dünya rekorunu kırdı, hâlâ su altında

'Akvaryum Adam' Cem Karabay dünya rekorunu kırdı, hâlâ su altında

Paylaş
'Akvaryum Adam' Cem Karabay dünya rekorunu kırdı, hâlâ su altında

Gökçeada'da, 'Akvaryum Adam' lakaplı Cem Karabay, 'En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama' rekorunu kırdı ancak hala su altında kalmaya devam ediyor. Nils-Roar Selnes’e ait 15 saat 10 dakikalık rekoru saat 03.11 itibarıyla kıran Karabay, rekoru 23 saat 4 dakikaya çıkarmayı amaçlıyordu ancak aldığı son dakika kararıyla rekor hedefini 30 saate yükseltti. Karabay bu süreye ulaşmak için su altında kalmaya devam ediyor

Dünyada "Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan" unvanına sahip Cem Karabay, Norveçli Nils-Roar Selnes’e ait "En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" rekorunu kırdı ama süreyi daha da uzatmak için su altında kalmaya devam ediyor.

Karabay’ın, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yıl dönümünde, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirdiği rekor denemesi başarıyla sürüyor.



Gökçeada Kaymakamlığı ve GESTAŞ’ın desteklediği "Akvaryum Adam" lakaplı Cem Karabay, dün saat 12.00’de Yıldızkoyu’nda bulunan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Sualtı Deniz Parkı’nda özel hazırlanan alanda başladığı denemesinde, Nils-Roar Selnes’e ait 15 saat 10 dakikalık "En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" rekorunu saat 03.11 itibarıyla kırdı. Karabay’ın arkadaşları, rekorun kırılmasını coşkuyla kutladı. Ayrıca havai fişek atıldı.


YEME İÇME, UYUMA SU ALTINDA...


Rekor denemesi için 6 metre derinlikte, 2 metrelik sembolik Troya Atı’nda yaşayan Karabay, yeme, içme, uyuma gibi ihtiyaçlarını suyun altında gideriyor.

REKOR HEDEFİNİ DAHA DA YÜKSELTTİ: 30 SAAT


’Akvaryum Adam’ olarak bilinen Karabay, rekoru 23 saat 4 dakikaya yükseltmeyi amaçlıyordu ancak son aldığı kararla rekoru 30 saate çıkarmak için sualtında kalmaya devam ediyor.

Haberin Devamı