Pazar Postası Akvaryumdaki ilk çılgın eğlence
Paylaş
Akvaryumdaki ilk çılgın eğlence

Akvaryumdaki ilk çılgın eğlence

İlk kez, dev bir halk akvaryumunu ziyaret ettiğimde 15 yaşındaydım. Dünyanın ikinci bağımsız devleti olan Monaco’daki bu akvaryum beni derinden etkilemişti. Avrupa’nın en eski akvaryumlarından biri sayılan, Musee Oceanographique de Monaco’nun içerisindeki bu muhteşem su altı dünyasında, hayal bile edemeyeceğim birbirinden farklı deniz canlılarıyla karşı karşıya geldim. Onlarla bakışmak, akvaryumun camına vurup fotoğraflarını çekmek beni inanılmaz heyecanlandırmıştı.
Uzun süre aklımdan silinmeyen bu sahneyi kendi ülkemde de ne zaman göreceğim diye içimden çok defalar geçirdim. Bugün 26 yaşındayım ve nihayet geçtiğimiz günlerde İstanbul’da da bir dev akvaryum açıldı. Bayrampaşa’daki Forum İstanbul alışveriş merkezinin içinde bulunan, Türkiye’nin ilk dev akvaryumu olma özelliğine sahip ‘Turkuazoo’nun adını duyduğumdan beri ziyaret etmek istiyordum. Efsanevi J&B partilerinden birinin bu akvaryumda organize edildiğini duyduğumda ise çılgına döndüm. 800 kişilik bir partiydi bu...

Dev vatoslar görenleri şaşırttı
Parti üç kattan oluşan Turkuazoo’nun en alt katındaydı. Bizi önce, transparan dev top içerisinde dans eden, tüm vücudu boyanarak balığa benzetilmiş çırılçıplak seksi bir kadın karşıladı. Ardından kendimizi sağlı sollu çevrili olduğumuz, su altı dünyasında keşif yapmaya bıraktık. Piranadan ahtapota büyük orfoz balıklarından deniz yıldızlarına kadar 20 bine yakın su canlısının bulunduğu Turkuazoo’da en çok ilgi gören köpek balıkları ve dev vatoslar oldu.
Sorusu olan ziyaretçilerin yanında hemen bir Turkuazoo görevlisi belirdi ve tüm soruları yanıtladı. Akvaryum ziyaretçilerinin “Vay be ne kadar da büyükler!” tepkisine görevlilerin cevabı “Burada gördüğünüz deniz canlılarını, siz 1/3 oranında küçük görüyorsunuz” oldu. Turkuazoo’nun 5 milyon litre su ile dolu, 80 metre uzunluğundaki ‘su altı tüneli’ denilen bölümü ise en etkileyici alandı. Bu akvaryum tünel şeklinde olduğu için su altı canlıları sanki yanımızdan, kafamızın üstünden geçiyordu. Tünelin kıvrım kısımlarında ise canlıların gerçek boyutları herkesi şaşırttı.

Gecenin ilgi odağı çıplak mankenler oldu
Parti alanına vardığımızda o büyülü ortam etraftaki cam akvaryumlarla ve muhteşem içki karışımlarıyla devam etti. Bengi Ünsal ve Evrim Tüfekçioğlu’ndan oluşan Dearhead’le başlayan Dj’li eğlence, New York’un ünlü parti Dj üçlüsü olan The Misshapes’le sonlandı. Dünyaca ünlü Avustralyalı makyaj artisti Georgina Billington’ın vücut boyamayla deniz canlılarına benzettiği çıplak Amerikalı mankenlerse gecenin ilgi odağıydı. Hatıra olarak mankenlerle resim çektirmek gecenin olmazsa olmazı oldu.
Neredeyse herkes, onlarla bir kare fotoğrafı olsun diye dakikalarca sıra bekledi. 400 şişe viskinin açıldığı gecenin, organizasyon hazırlıkları 3 ay sürmüş. Herkesin bayıla bayıla içtiği rengarenk kokteyller ve lezzetli atıştırmalıklar da yemek tasarımcısı Maksut Aşkar’ın eseriymiş. Partide en merak ettiğim nokta, canlıların müzik sesinden etkilenip etkilenmediğiydi. Onun cevabını da parti sonrasında öğrendim. Deniz canlıları için gürültünün hiçbir önemi yokmuş. Bu nedenle hiçbir önlem alınmamış. Sadece parti organizasyonu yapılırken üstü açık akvaryumlar kapatılmış.

İşte geceye damgasını vuran kokteyllerin tarifi

Mavi J&B Underwater (Gecenin 1 numaralı Deniz mavisi kokteyli Underwater Mix)
Malzemeler: Limon kabuğu, Zencefil, Kakule, Su, Blue curacao şurubu
Hazırlanışı: Limon kabuğu zencefil ve kakule suda kaynatılır ve süzülür. Karışım bir gece dinlendirilir ve bir kez daha süzülür. Blue curacao şurubu eklenerek iyice karıştırılır. Bol buz üzerine 1 ölçü J&B ve 2 ölçü J&B Underwater mix eklenerek servis edilir. Limon kabuğu ile suslenir.

Sarı J&B Yellow Submarine
Malzemeler:
Fesleğen, Tarhun otu, Su, Hibiscus, Mandalina, Şeker
Hazırlanışı: Fesleğen, tarhun otu ve hibiscus, mandalina suyu ve şeker ile beraber kaynatılır. Su eklenir, iyice karıştırılır ve süzüldükten sonra bir gece dinlendirilir. Bol buz üzerine 1 ölçü J&B ve 2 ölçü J&B Yellow Submarine mix eklenerek servis edilir. Limon kabuğu ile süslenir.

Kırmızı J&B Little Red Fish
Malzemeler:
Ahududu, Nane, Limon, Tarçın, Portakal, Şeker
Hazırlanışı: Limon ve portakal şeker ile harmanlanır, nane ve frambuaz eklenerek karıştırılır ve süzülür. Tarçın çubukları suda kaynatılır ve kaynayan su bu karışıma eklenir. Bir gece dinlendirilir. Bol buz üzerine 1 ölçü J&B ve 2 ölçü J&B Little Red Fish mix eklenerek servis edilir. Limon kabuğu ile süslenir.

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Haberin Devamı