Gündem 'Al Capone taktiğiyle bizi bitirecekler'

'Al Capone taktiğiyle bizi bitirecekler'

Paylaş
'Al Capone taktiğiyle bizi bitirecekler'

PKK lideri Murat Karayılan, PKK'ya yönelik İtalya, Fransa ve Belçika'da başlatılan operasyonlardan Amerika'yı sorumlu tuttu

Örgütte tasfiye paniği

Hükümetin Demokratik Açılımı’na Avrupa ülkeleri, terör örgütü PKK’ya düzenledikleri operasyonlarla destek veriyor.

İtalya ve Fransa’nın ardından geçen çarşamba Belçika’daki operasyonda aralarında örgütün Avrupa sorumlusu Remzi Kartal ve yardımcısı Zübeyir Aydar’ın da bulunduğu 18 kişi yakalanmıştı.

Avrupa’daki operasyonlar PKK’da tasfiye paniğine neden oldu. Terörist başı Murat Karayılan, operasyonlardan Amerika’yı sorumlu tuttu.

Amerika’yı tehdit etti

Murat Karayılan örgüte gönderdiği mesajda “Amerika’nın desteğiyle Avrupa’da PKK’yı tasfiye planı uygulamaya konuldu” dedi.

Amerika’nın PKK’yı Avrupa’da ‘Al Capone tekniği’ ile bitireceğini ileri süren Karayılan, gerekçesinde Bush yönetiminin Terörle Mücadele Koordinatörü Frank Urbancic’in “Al Capone’u ancak vergi suçundan hapse atabilmiştik. Aynı yöntemi PKK’ya karşı da kullanacağız” sözlerini gösterdi.

Terörist Karayılan, “Örgütün gücünü herkese göstereceğiz” tehdidinde bulundu.

AL CAPONE NASIL YAKALANMIŞTI?

İtalyan asıllı Amerikalı mafya lideri Al Capone, 1929’da Amerikan ekonomisinin kriz yaşadığı dönemde güç kazanmıştı.

Al Capone, adam öldürme, kaçakçılık gibi işlediği suçlardan profesyonelce sıyrılmıştı. Amerika, Al Capone’u sadece vergi kaçırmaktan 11 yıl hapse mahkum edebilmişti.