Magazin 'Al Pacino gay olsun'

'Al Pacino gay olsun'

Paylaş
'Al Pacino gay olsun'

Nihat Doğan'dan bomba sözler...

- Size “Filozof” diyorlar. Siz de kendinizi filozof olarak tanımlıyor musunuz?

Haberin Devamı

Hiçbir filozof kendi kendine “Filozofum” demez. Kendi kitaplarını yazar, kendi sözlerini söyler onlar. Zaman içinde halk teveccüh gösterirse filozofluk unvanını alırlar. Benim de filozof olup olmadığım, an itibarıyla belli olmayacaktır. Benim böyle bir iddiam yok. İnsanlar şimdiden yakıştırıyorlar.

- Sizinle dalga geçiyorlar ama bazen de siz onları ti’ye alıyorsunuz...

Hangi sözümle ti’ye aldığımı bilmiyorum. Beni bu konuda aydınlatır mısınız?

- Mesela halı sahaya gitmişsiniz, “Arkadaşlar burada halı yok” demişsiniz...

Bunlar benim sözlerim değil, beyni olmayanların sözleri. Benimle ilgisi yok. Bu sözlere hem gülüyor, hem ağlıyor, hem de düşünüyorum. Bu sözler annesinden ayrı kalmış bir insanın annesine sarılması gibi, susuz kalmış bir insanın suya sarılması gibi... Bir Nihat Doğan felsefesidir sarılmış gidiyorlar.

Haberin Devamı

- Sizi taklit eden çok kişi var değil mi?

Ben bu insanlara “Nihat Doğan felsefesini bulamazsınız” demedim, “Beni bulamazsınız” dedim. Mesele, felsefesini değil Nihat Doğan’ı bulmaktır. Cahil olan kişi gözleri ile görür, alim kişi ise gönlüyle... Bunlar ahmak insanlar. Bunları söyleyenler sözlük yazarları. Bunlar beni göremez, duyamaz. Ben bu kişilere “Cevabül, ahmakül, sükut” diyorum. Sadece susuyorum. İçi boş olanın sesi çok çıkar.

- “Ramiz Dayı benden esinlenmiş” dediniz mi?

Dedim, çünkü onlar Ramiz Dayı’nın kendi sözleri değil ki... Filozoflardan alınan sözleri ona uyarlıyorlar. Beni örnek alıyorlar. Nihat Doğan’ın sözleri baktılar ki yerleri oynatıyor, aldılar sözlerimi. Olabilir tabii böyle şeyler.

- Felsefe kitabı yazıyorsunuz diye duydum...

Evet yazıyorum. Kendi sözlerimi bir kitapta topluyorum. Mesela “Aydını olmayan bir millet, ekinsiz toprak gibidir” demişiz. Bunun ne manaya geldiğini bazı ahmaklar anlamıyor, aydınlatacağız onları.

- Sizi güzel taklit edebiliyorlar mı?“

Takdir ediyorsan değil, taklit ediliyorsan başarılısın” demektir! Dünya üzerinde benden başka taklidi istek alan bir sanatçı daha yoktur herhalde. Başkaları yapılınca beğenmeyip Nihat Doğan taklidi istiyor seyirci. Ben böyle şeylere açık bir insanım. Hakaret boyutuna ulaşmadığı sürece hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

- Bir film teklifi geldi ve sizin olmanız gerekiyor. Oynar mısınız?

Oynamam.

- Al Pacino ile oynayacaksınız ama...

Al Pacino gay olsun.

Habertürk