Gündem 'Al paranı başına çal'

'Al paranı başına çal'

Paylaş
'Al paranı başına çal'

Ölen işçilerin aileleri dün adliye önünde toplanıp mahkemeye şu dilekçeyi verdi: “Nurullah Ercan'ı tutuklayın, cezalandırın. Biz, yandık başka ocaklar yanmasın. Hiçbirimiz onun parasını almayacağız. Alsın parasını başına çalsın”

ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Bursa’nın Alpagut köyünde Bükköy Madencilik’e ait kömür madeninde 10 Aralık’ta meydana gelen grizu patlamasında göçük altında kalan 19 işçi ölmüştü. Denetimde belirlenen eksikleri giderilmediği için facianın yaşandığı maden 6 ay kapatılmıştı. Facia sonrası Bükköy Madencilik’in sahibi Nurullah Ercan ortalıktan kaybolurken, üç sorumlu müdür tutuklanmıştı. Nurullah Ercan, 18 Aralık’ta savcıya ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SEYİRCİ KALMADILAR

Nurullah Ercan, gazetelere ilan verip ölen her işçinin ailesine 23 Aralık’tan itibaren 15’er bin TL yardım yapacağını duyurmuştu. Ölen 19 işçinin aileleri ve yakınları, hem Nurullah Ercan’ın tutuksuz yargılanması kararına, hem de ilanlı para teklifine tepkisini ortaya koymak için dün 13.00’te Mustafa Kemalpaşa Adliyesi önünde toplandı. Aileler, “Onun parasına ihtiyacımız yok” dedikleri Nurullah Ercan’ın tutuklanıp cezaevine konularak yargılanmasına karar verilmesi için dilekçe yazdı.

‘BAŞKA OCAKLAR YANMASIN’

Acılı ailelerin hazırlayıp imzalarını atarak Sulh Ceza Mahkemesi’ne sundukları dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Bizim yakınlarımızın canlarının fiyatı 15 bin lira değil. 40’a yakın çocuk yetim kaldı. Bize vereceği 15’er bin TL ile madendeki eksikleri gidersin. Hiçbirimiz onun parasını almayacağız. Yurt dışına kaçma fırsatı verilen Nurullah Ercan’ın tutuklanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyoruz. Biz yandık, başka ocaklar yanmasın.”

‘DAVAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Ailelerin davasına gönüllü olarak müdahil olan Bursa Barosu avukatlarından Halil Ağırgöl, Nurullah Ercan’ın İş Yasası’nı ihlal ettiğini söyledi. Avukat, “Nurullah Ercan’ın ‘ihmal suretiyle adam öldürmek’ suçundan yargılanması gerekmektedir. Ercan, gerekli deliler toplanmasına ve ihmallerin belirlenmesine rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu adaletsizliğe itiraz ediyoruz. Ailelerimiz ile birlikte bu davaya sahip çıkacağız” dedi.  Sezgin EREN/DHA

2