Magazin Alabora: Sanatçılara 'ulan' demeyin

Alabora: Sanatçılara 'ulan' demeyin

Paylaş
Alabora: Sanatçılara 'ulan' demeyin

Ünlü tiyatro oyuncusu Nejat Uygur'un, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen töreninde konuşan Mustafa Alabora, Başbakan Erdoğan'ın 'ulan' sözüyle ilgili açıklama yaptı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü tiyatro oyuncusu Nejat Uygur, Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13191","13191","201311","13191-81192.jpg","Alabora: Sanatçılara 'ulan' demeyin");

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Sümer Tilmaç, Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Alabora’nın yanı sıra çok sayıda isim katıldı. Bu arada camiye gelenlerin aranarak avluya alınmasına törene gelenler, tepki gösterdi.

'RABBİM DE BUNDAN SONRA ONU GÜLDÜRECEK'

Ömer Çelik, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizim geleneksel tiyatromuzla bugünkü anlayışı çok iyi şekilde birleştiren bir halk sanatçısıydı, halk adamıydı. Yeri zor doldurulacak birisi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Egemen Bağış da "Sayın Başbakanımız ve hükümetimizi te dedi.

'SANATÇILARA ULAN DEMEYİN, İYİ OLMAZ'

Mustafa Alabora da "Türk tiyatrosunun geleneksel oyunculuğunun çok önemli bir mirasını kaybettik. Ama beni, Nejat ağabey 7 senedir acı çekiyordu, beni daha çok üzen bir şey var. Dün Başbakan’ın mecliste ’Ulan hepiniz oradaydınız be’ diye sanatçılara hitaben konuşması, Nejat ağabeyin ölümü kadar beni üzdü.

Umarım, bu ayrıştırıcı dil düzelir ve bu güzel ülkede kardeşçe, mutlu yaşamamız iyi olur. Buradan Başbakan’a diyorum ki, sanatçılara ulan demeyin, iyi olmaz" diye konuştu.

Alabora: Sanatçılara ulan demeyin

Uygur’un cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

SARIGÜL VE ÇELİK SOHBETİ

Cenaze namazı öncesi önde saf tutan Ömer Çelik ile Mustafa Sarıgül’ün uzun bir süre kulaktan kulağa konuşarak, güldüğü görüldü. Bu arada, cenaze namazının ardından cenaze omuzlarda cenaze aracına taşınırken, yoğun kalabalık nedeniyle cenaze, araca zorlukla taşındı.

>>>İŞTE 'ULAN'IN ANLAMI

DHA