Türkiye (Son Dakika) Alanya’da onlarca kedi katledildi

Alanya’da onlarca kedi katledildi

Paylaş
Alanya’da onlarca kedi katledildi

Alanya'da dün sabah 9 sokak kedisinin yerde hareketsiz yattığını, 1 köpeğin de yerde kıvrandığını fark eden hayvanseverler durumu yetkilere haber verdi. İhbar üzerine gelen Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri zehirlendiği düşünülen kedileri poşete koyarak aldı. Köpek ise çevredekilerin yoğurt ve ayran verip kusturması sonrası kurtarıldı

Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun, bu olayı yetkilere iletmelerine rağmen 4 saat içerisinde gelen olmadığını savunarak, "Bunun üzerine bir de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü aradım ve ’Biz ilgilenmiyoruz’ dediler. Sonrasında belediye işçileri gelerek kedileri poşete koyup götürdü. Ama kedilerin ölümünü araştıracak veteriner hekimin gelmesi lazımdı. Bu durumu tüm hayvanseverler olarak protesto edeceğiz" dedi.

ZEHİRLENEN BİR LÖPEK KURTARILDI

Hayvanseverler yerde can çekişirken fark ettikleri köpeğe yoğurt ve ayran verdiler. Zehirlendiği anlaşılan köpek kusturularak kurtarıldı.


50’YE YAKIN KEDİ ÖLMÜŞ’


Zehirlenme vakası üzerinde durduklarını belirten Mehmet Ergun, "Tavuk parçalarının değişik bölgelere bırakılmasın sonucu şu ana kadar tespit edebildiğimiz kadarıyla 50’ye yakın kedi ölmüş. Bazı köpekler de hayvanseverler tarafından yoğurt ve tuz yedirmesiyle kurtarıldı ve bunların da fotoğrafları elimizde mevcuttur. Gerçekten biz acı ve üzüntü içindeyiz. Arkadaşlarımızda bu konuda çok rahatsız oldu. Bölgede yetkilerin geniş çapta araştırma yapmasını istiyoruz. Yaşanan olaylara arkadaşlarımız birebir şahit oldu. Kendilerin en az 5 bölgede öldüğünü gördük. Bu olayların site ve otel civarlarında olması da daha dikkati çekici hale gelmiştir" dedi.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’


Olayla ilgili yasal yollara başvuracaklarını kaydeden Ergun, hayvanseverlerin aramasına rağmen belediyeden ekip gelmediğini, kendileri devreye girince ekip gönderildiğini öne sürdü.

'ÖLÜMLER 1 HAFTADIR SÜRÜYOR’


Kedi ölümlerine şahit olduğunu anlatan mahalle sakini Ertuğrul Kuru ise şöyle dedi:

"Alanya bölgesi sıcak bir yer olduğu için çiftleşme mevsimi ocak ayı sonunda oldu. Ölen kediler genellikle gebeydi. Şu ana kadar 3 gebe anne kedinin öldüğünü gördüm. Ben buranın yaklaşık 100 metre ilerisindeki çocuk parkının orada en az 10 ölü kediyi belediyenin veteriner ekibine teslim ettim. 7 aylık Van kedimi de sokağa salmıştım güneşlensin diye. İlk ölen oydu. Ondan sonra ölümler başladı. Bu organize bir iş, tek kişinin yaptığı bir iş değil. Çünkü nereden bakarsanız 500 metrelik bir alanda her çöpün, her kedi ve köpeklerin toplandığı yerlerin başına zehir bırakılmış. Ben zehri buldum, fotoğraflarını çektim ve belediyenin veteriner ekiplerine teslim ettim. Bence 50 değil en az 100 kedi öldürüldü. Bu olay son 4 gündür sürüyor ama sanırım daha öncesi de var, çünkü etrafa bakındığımda etraftaki anne kediler yoktu. Sanırım son 1 haftadır sürüyor."

Haberin Devamı