Türkiye (Son Dakika) Alanya'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Alanya'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Paylaş
Alanya'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Alanya Sapadere Kanyonu'nda çıkan orman yangını nedeniyle kırsal kesimdeki bir mahalle boşaltıldı, bölge vatandaşların girişine kapatıldı. Bölgedeki yangını söndürmek için çalışan ekiplere ise 'kaçın' talimatı verildi

Sapadere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Sapadere Kanyonu bölgesinde rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevleri gören çevredekiler, yetkililerden yardım istedi.



YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR


Alevlere Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, dozer ve itfaiye ekipleriyle 3 yangın söndürme helikopteri, bir uçak ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları sırasında bir arazöz zarar gördü, bazı işçiler yoğun dumandan etkilendi. Yangının hızla büyümesi nedeniyle tedbir amaçlı çevredeki 15 ev tahliye edildi.


BİR İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI


Söndürme çalışmaları sırasında bir arazöz zarar gördü, bazı işçiler yoğun dumandan etkilendi. Söndürme çalışmalarında yaralanan bir işçi hastaneye kaldırıldı, bölgeye 4 ambulans sevk edildi.
Yangının hızla büyümesi nedeniyle bölge vatandaşların girişine kapatıldı.

"BİZE 'KAÇIN' TALİMATI GELDİ"


Alanya Belediyesi söndürme ekibinde görevli Ali Rıza Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yangın ihbarının gelmesi üzerine hızlıca bölgeye ulaştıklarını söyleyerek, "Yangın büyüyünce bize 'kaçın' talimatı geldi. Bizim yapacağımız bir şey kalmadı. Yukarıda bir arazöz kalmış. Doğru mu, yanlış mı bilemiyoruz. Sonra biz aşağı tarafa kaçtık." dedi.


Haberin Devamı