Gündem Alara'dan karşı atak

Alara'dan karşı atak

Paylaş
Alara'dan karşı atak

Çocuklarının kaçırıldığını iddia eden Cem Uzan Paris'te velayet davası açmıştı ama...

Cem Uzan aleyhinde boşanma davası açan Alara Koçibey’in hamlesi üzerine, Uzan da Paris’te karşı dava açtı. Cem Uzan, çocukları Renç Emre ve Jasmine Paris, Türkiye’de oldukları halde Paris’te adres gösterdi. Boşanma davası açtı, çocukların velayetini istedi. Uzan, çocuklarının kaçırıldığını, kendisinin mülteci konumunda olduğunu ve çocuklarını görmeye gidemeyeceğini belirterek mahkemeden çocuklarının velayetini istedi.

İki ülke iki karar

Mahkeme ilamı Türkiye’deki adresine gelmediği için davadan haberi olmayan Alara Koçibey’in duruşmaya bile gelmediğini gören mahkeme heyeti, çocukların velayetini Cem Uzan’a verdi. Ancak İstanbul’da boşanma davası da Alara Koçibey lehine sonuçlandı. Böylece iki ayrı ülkede iki ayrı karar çıktı.

Haberin Devamı

Fransa’ya giriş yasağı

Fransız mahkemesi tarafından çocuk kaçırmakla suçlanan Alara Koçibey hakkında Schengen ülkelerinden herhangi birine girmesi durumunda tutuklama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Koçibey, önce Paris Adliyesi’nde Uzan’ın aldığı velayet kararını bozdurmak için temyiz davası açtı. Ardından da AB’ye giriş yasağı ve çocuk kaçırma suçlamasını kaldırmak için Adalet ve Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalışan Bureau d’Entraid Civil’e dava açtı.

Koçibey, çocuklarını kaçırmadığını ve asıl adreslerinin İstanbul olduğunu ispatlamayı ve Brüksel Nizamnamesi’ne göre İstanbul’daki mahkeme kararının geçerli olması için hukuk mücadelesi verecek.

(Hürriyet)