Siyaset Albay Çiçek: Ben böyle hazırlardım
Paylaş
Albay Çiçek: Ben böyle hazırlardım

“İrticayla Mücadele Eylem Planı"nda ıslak imzası olduğu iddiasıyla yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, bu planın askeri yazışma usullerine aykırı olduğunu söyledi

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasında savunması ve çapraz sorgusu yapılan Dursun Çiçek, “Bu belgeyi ben hazırlamadım" diyerek, mahkemeye kendi hazırladığı bir belgeyi sundu.

“Ben hazırlasaydım böyle hazırlardım" diyen Çiçek, iddianamedeki belgenin askeri yazışma usullerine aykırı olduğunu, usullere uygun hazırlandığında belgenin, kendisinin son hazırladığı gibi olması gerektiğini savundu.

"BELGEDE GENELKURMAY 2. BAŞKANI'NIN ADI DA OLMALIYDI"

Çiçek’in örnek olarak hazırlayıp mahkemeye sunduğu “İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin girişinde, “T.C. Genelkurmay Başkanlığı/ANKARA" olarak kurum adı belirtiliyor.

Belgenin altında 3’üncü Bilgi Destek Şube Müdürü olarak ‘Dursun Çiçek’ adının yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı’nın da adının bulunması gerektiği belirtiliyor.

Çiçek, belgenin sonuna “Genelkurmay Başkanı Emriyle" ibaresini de ekleyerek, belgenin aslında bunların bulunmadığını vurguluyor. Planın son sayfasında ise, uygulamaya geçilmesi için tek tek gönderilecek askeri birliklere yer veriliyor. Duruşma Çiçek'inn avukatı Celal Ülgen'in savunmasıyla devam ediyor.

Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı