Gündem Aldatan kadına tazminat şoku

Aldatan kadına tazminat şoku

Paylaş
Aldatan kadına tazminat şoku

Yargıtay, 52 yaşındaki eşi tarafından 30 yaşında bir adamla aldatılan İzmirli kocayı haklı buldu

İzmir'in Konak ilçesi Hatay semtinde 52 yaşındaki eşi S.U'nun, SSK emeklisi eşi A.U'nun (60) da desteği ile açtığı internet kafe, çiftin 30 yıllık evliliklerinin de sonunun gelmesine neden oldu. Çocuklarının annesi ve torunlarının babaannesi olan S.U'nun kendisinin internet kafeye gelen 30 yaşındaki A.A isimli gençle aldattığını iddia ederek boşanma davası açan A.U, S.U'dan maddi ve manevi tazminat istedi.

Yeni Asır gazetesinde Fatih Şendil imzasıyla yayımlanan habere göre, İzmir 6. Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasını ve aldatılan eş A.U'ya 1000 TL manevi tazminat verilmesini kararlaştırırken A.U'ya maddi tazminat verilmesine yer olmadığına hükmetti. Karara itiraz eden A.U, avukatı Fatih Kanmaz aracılığıyla Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay ise, yaptığı incelemede yerel mahkemenin verdiği 1000 TL'lik manevi tazminat miktarını düşük bulurken, ayrıca S.U'nun aldattığı A.U'ya maddi tazminat ödemesi gerektiğine de karar verdi. Yargıtay, dava dosyasını İzmir'e tekrar görüşülmek üzere geri gönderdi.

Haberin Devamı

İNTERNET KAFE AÇTI

Olay, geçtiğimiz yıl İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı semtinde meydana geldi. İki çocuk ve bir torun sahibi 52 yaşındaki ev hanımı S.U, eşi A.U'nun da desetğiyle oturdukları semtte bir internet cafe açtı. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Yeni İnternet cafe sahibi olan S.U, işyerine gelen genç müşterisi A.A. ile tanışarak arkadaş oldu. Sürekli internet kafeye gelen A.A. ile S.U. arasındaki arkadaşlık zamanla ilişkiye dönüştü. Durumu öğrenen A.U ise, eşine hem boşanma, hem de maddi-manevi tazminat davası açtı.

Davayı gören İzmir 6. Aile Mahkemesi'nin verdiği karar, aldatılan koca A.U.'yu şoke etti. Çifti boşayan mahkeme, aldatılan eşe sadece manevi tazminat olarak 1000 TL verilmesini ancak maddi tazminat ödenmesine gerek olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

KARARA İTİRAZ ETTİ

Tüm mal varlığını vererek destek olmak istediği eşine bir internet kafe açtığını ama bunun karşılığında destek verdiği eşi tarafından aldatıldığını söyleyen A.U, mahkemenin kararına itiraz etti. Avukatı Fatih Kanmaz aracılığıyla Yargıtay'a başvuran A.U., kendisine maddi tazminat verilmesini, ayrıca karara bağlanan manevi tazminat miktarının da artırılmasını talep etti.

Aldatılan koca A.U'nun bu talebini yerinde bulunan Yargıtay, dava dosyasını yeniden yerel mahkemeye göndererek A.U'ya verilen manevi tazminat miktarının artırılması ve ayrıca maddi tazminat verilmesi için görüş bildirdi. Karar karşısında sevinen A.U. İzmir 6. Aile Mahkemesi'nin (yerel mahkemenin) tazminat miktarı ve maddi tazminatla ilgili vereceği karar beklemeye başladı.

(Yeni Asır)